Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-04-2011 12:15:36
Voeding & Gezondheid

Ehbo in verzorgingstehuis

Sorry birgit67 foutje zag het te laat zaterdag moet zondag zijn. ongeluk is zondag gebeurd en pas maandag echt actie ondernomen. afgeschaafde huid kan dan al afgestorven zijn en nooit meer ingroeien. direct actie was stukken beter achteraf. donderdag is er controle dan hopen we dat terug-transplantatie van de huid succes heeft.
voor tdehond: er is in het weekeinde daar nooit een dokter aanwezig. ze hebben het alleen op zondag verbonden. ze blijven volhouden dat het zondag nauwelijks iets aan de hand was en dat het stuk huid door krabben is losgeraakt van de handrug. ik mocht met de operatie meekijken en kan je vertellen dat pezen en andere "onderdelen" van de hand je gewoon kon zien zitten. die krab je zomaar niet even bij je zelf open en zeker niet als er dik verband overheen zit.

enkele jaren geleden heeft mijn moeder in het weekeinde een lichte tia gehad. toen is er ook geen actie ondernomen. ik dacht dat je dan meteen naar het ziekenhuis moet, scannen, medicatie, enz.

iemand zakte daar in de gang eens door de knieƫn. denk ik hartprobleem. die begonnen ze op de wang te slaan "wakker worden!!!!"

ik zou de proef op de som wel eens willen nemen in de gang een paar ehbo-oefenpoppen neerleggen, het alarm activeren en het personeel laten reanimeren.

bij de dansles daar is iemand ongelukkig gevallen en brak een heup. die pakten ze bij onder oksels beet en probeerden ze op een stoel te zetten. daar was ik toevallig bij en heb ze tegen gehouden. de verantwoording was verder voor mij zeiden ze. gewoon in de gemakkelijkste houding laten liggen en ziekenwagen bellen was de beste en eenvoudigste ehbo.