Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-04-2011 18:32:01
Huishouden & Energie

Onze pup na 3 dagen dood

Hoe gek het ook klinkt, volgens de wet is een dier een product gelijk een telefoon of een fiets.
dat betekend dat ook die pup viel onder een consumentenaankoop waarbij de wet zegt dat een product (behalve bederfelijke waar) moet voldoen aan de eisen waaraan zo'n product zou moeten voldoen en indien het kapot (in dit geval dood) gaat binnen 6 maanden na aankoop dat geacht mag worden dat het gebrek (in dit geval dus die diabetes) er al aanwezig was voor de aanschaf.
men heeft dus recht op een deugdelijke reparatie (hetgeen in dit geval dus niet mogelijk is) of vervanging van een gelijkwaardig product of de aankoopprijs terug (hetgeen in deze laatste gevallen dus wel mogelijk is).

volgens de wet kunt u dus dat aankoopbedrag van die handelaar terug eisen.
(aangetekend met bericht van ontvangst waarbij in dit geval ook een verklaring van die dierenarts)
als die handelaar u een andere pup aanbied dan is dat een twijfelgeval want persoonlijk zou ik nooit een pup via dat soort verdachte kanalen hebben aangeschaft.
wie een rashond wil aanschaffen gaat nooit naar een handelaar maar naar een rasvereniging om daar zijn/haar licht op te steken over de voor- en nadelen van het desbetreffende ras (zoals doorfokfouten die vooral bij populaire honden het geval is).
als men dan een rashond gaat kopen dan neemt men vooraf met de fokker zaken door zoals keuze (het meest nieuwsgierige pupje dat naar u toekomt), het uitlaten voor het bij de moeder weg wordt gehaald (na 9 weken het liefst doch minimaal na 6 weken)
het registreren van de pup bij de raad van beheer op kynologisch gebied (www.raadvanbeheer.nl) en overhandiging van de officiƫle papieren (stamboom).

hoeft een rashond niet?
dan zitten de dierenasiels vol met afgedankte honden die dringend een nieuwe baas willen.

kinderen op komst?
kijk dan eens rond in het whippetwereldje want daar vind men de meest makkelijke en vooral gezonde honden.
immers, whippets worden gefokt op snelheid!
dit in tegenstelling tot andere rashonden die gefokt worden op schoonheid (door de liefhebbers dan. de broodfokkers en handelaren kan het geen donder schelen of het mooi of gezond is).

een lang verhaal maar met een serieuze ondergrond.


de vrije vogel