Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zo
zoeker - 12-04-2011 19:29:21
Voeding & Gezondheid

Zorgcontract

De wet zegt dat werkgever en werknemer een concurrentiebeding mogen afspreken, maar beiden moeten wel goed weten waar ze aan beginnen en de restricties moeten in verhouding staan.
voor jou betekent het namelijk dat je jezelf erg beperkt wanneer je je hier aan wilt houden. als ik het goed begrijp mag je tot een jaar na uitdiensttreding geen zorg geven aan de huidige clienten van je werkgever. dit is niet alleen wanneer je als zelfstandige aan de slag zou willen, maar ook wanneer je bij een concurrent in dienst komt... vaak lever je in de zorg toch je diensten in je eigen gemeente, dus de kans is groot dat je bij overstap opeens je oude clienten tegenkomt.
in dat 2e geval zou je bij de rechter kunnen vragen om het beding te vernietigen en/of schorsing van het beding. maar het is een heel gedoe om ervan af te komen.
http://www.arbeidsrechter.nl/bw#653
succes!