Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-04-2011 21:20:19
Huishouden & Energie

Onze pup na 3 dagen dood

Dit zal weer een rode duim opleveren, maar als je niet eens weet wat voor ras uw hondje was (een chihuahua ipv een chichauchau), kun je mijns inziens maar beter geen hond aanschaffen.

pups zijn sowieso zeer kwetsbaar en van rashonden als chihuahua's is nu eenmaal allang bekend dat chihuahua's die te koop worden aangeboden via bijvoorbeeld marktplaats vaak zijn doorgefokt door de vele malafide dierenbeulen die goud geld verdienen aan mensen die zo'n klein hondje schattig vinden en/of het zien als een mode-accessoire.
doordat deze honden zo zijn doorgefokt, verkeren velen in een slechte gezondheid; als ze hun puppy-periode al overleven, hebben ze als volwassen honden vaak te kampen met allerlei gebreken.

maar om even op uw vraag terug te komen: grootvader heeft gelijk als hij zegt dat (huis)dieren voor de wet worden gezien als een voorwerp, maar dan wel 1 waarvan de koper niet of nauwelijks kan aantonen dat de verkoper wist dat het beestje niet 100% gezond was. daarom heb je recht op vervanging, maar (nog) niet op (volledig) je geld terug.