Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-04-2011 11:17:26
Huishouden & Energie

Onze pup na 3 dagen dood

Dat een hond voor de wet een product of zaak is, dat klopt. die 6 maanden regel, als iets binnen 6 maanden kapot gaat wordt vermoed het gebrek bij koop al aanwezig geweest te zijn, die hierboven wordt aangehaald geld echter alleen in het geval dat u heeft gekocht in een winkel, of in geval van een pup van een professionele fokker. het moet namelijk gaan om een consumentenkoop, en hiervoor is niet voldoende dat u consument bent overigens.

veel fokkers zijn echter niet professioneel en dus vermoed ik dat hier die 6 maanden regel niet opgaat. daarbij is door de dierenarts, zo begrijp ik, gezegd dat de lage bloedsuiker komt doordat er meerdere dagen niet is gegeten. zeker bij pups en al helemaal bij pups van kleine rassen is dit zeer gevaarlijk.

helaas ziet het ernaar uit dat gebrek aan zorg, hoe onbedoeld en jammer dan ook, de reden is van de dood van het hondje, de fokker valt hier volgens mij niets te verwijten. de dierenarts dat is een ander verhaal wellicht, maar dit kan nog erg lastig worden.