Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 14-04-2011 21:30:31
Voeding & Gezondheid

Ehbo in verzorgingstehuis

Pa0fmy schreef op dinsdag 12 apr 2011, 13:28: nog even over de krappe personeelsbezetting: vooral met feestdagen is het wel erg mager daar. ik vind het werkelijk zielig dat men feestdagen een week van te voren moet vieren en op de dag zelf het er een dooie boel is. ouder jaars "avond" is daar om 18:00 uur al afgelopen, het kerstdiner serveren ze een week van te voren. de kerstnachtmis is om 18:00 als afgelopen. vroeger kreeg je nog naar brabantse traditie een warm worstenbroodje na de nachtmis, later vervangen door kerstkrentenbrood + roomboter, nog later door een sneetje van het allergoedkoopste krentenbrood dat er maar te vinden is zonder iets er op. 20 minuten later beginnen ze zenuwachtig alles al op te ruimen de helft van de verlichting uit te draaien en de mensen vriendelijk doch dringend naar buiten te sturen.
mijn mening is dat je b.v. op feestdagen daar best een gezellige boel van kunt maken. in de grote kantine valt best wat te organiseren voor bewoners, familie en personeel gezamenlijk.
sorry, maar naar mijn mening begint u nu naar dingen te zoeken om de instelling waar moeder verblijft te bekritiseren. heeft u er ook rekening mee gehouden dat het personeel óók graag de feestdagen viert en dat uw moeder niet de enige bewoonster is? er zijn vele bewoners die allemaal moeten eten, naar de kamer en naar bed gebracht moeten worden. dit kost héél veel tijd.
pa0fmy screef op dinsdag 12 apr 2011, 15:28: wegens ernstige dementie en rolstoelafhankelijk + incontinentie is dit onmogelijk geworden. we hebben dit in het verleden een paar keer geprobeerd maar ze zit voortdurend te schreeuwen en het eten wordt een gesmeer. toen ze nog redelijk goed ter been was maar wel dement was het ook al een ellende geworden. je deed het nooit goed en moest toen het eten op was meteen weer naar huis vermoedelijk om een bepaald iets op de tv te zien. we ontvluchten de kerstdagen maar en pakken een hotelarrangement. het hele jaar komen we daar al regelmatig op bezoek en nemen wekelijks een overvolle wasmand mee om thuis te wassen. als ze daar nu met familie en personeel iets leuks doen met de kerst of paas dan doen we zeker mee. wij kunnen zelf animatie leveren in de vorm van bingo, dansen, dansles, muziek, enz. maar we zijn daar zelfs al weggestuurd omdat men zaalhuur wilde vangen van ons. ja, dus voor u is het te zwaar om moeder te eten te vragen, maar het personeel moet niet zeuren en vooral maar leuke dingen met haar doen, ook als dat ten koste gaat van hun feestdagen met het gezin? terwijl u dus met kerst geen eens op bezoek gaat?
pa0fmy schreef op dinsdag 12 apr 2011, 17:57: 25 cm2 ga je niet zomaar zelf met je nagels door het verband heen ontvellen. dat doet ongelooflijk zeer en lijkt mij onmogelijk. ook niet als je zwaar dement bent dan blijf je daar wel af. werk jij soms zelf in dat tehuis en praat je nu mee met je collega's? de grootte van de kamer van uw moeder heeft toch niets te maken met het feit of zij wel of niet aan de wond heeft zitten krabben? en vergis u niet wat ernstig demente mensen zichzelf aan kunnen doen, het is echt niet uit te sluiten dat uw moeder zelf heeft zitten krabben. en hoe kan iemand hier nu als personeelslid reageren? u heeft de naam van de instelling niet eens genoemd!