Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-04-2011 13:52:09
Voeding & Gezondheid

Koken met wijn

Met hele dure wijn koken is zonde. maar een wijn die niet gewoon te drinken is, daar moet je ook niet mee koken. zoals varatje al zegt: de inhoud bepaalt de kwaliteit van het gerecht. als je eens bladert in de wijnalmanak, dan zul je zien dat genoeg leuke/goede wijnen zijn die nog geen 5 euro kosten.

de info van stacey is heel handig. maar daar heb ik een paar kleine aanvullingen op.
1. rode wijn moet vaak eerst even 'ademen' als je de fles net hebt geopend. anders kan de wijn 'zuur' smaken. dus als je met rode wijn kookt: open de fles een half uurtje voor je 'm gaat gebruiken (en laat de fles dan gewoon open staan, doe de dop of kurk er niet weer op/in). dan is de wijn goed op smaak en krijg je een goed resultaat.

2. witte wijn kun je gelijk na openen gebruiken. voor sauzen en zo worden meestal droge wijnen gebruikt. daar zijn verschillende gradaties in (zoet, halfzoet, droog, enz). in de supermarkt staat eigenlijk altijd wel aangegeven wat voor 'type' wijn het is. welke wijn het beste past bij je gerecht, ligt aan je gerecht en je smaak. dus dat is lastig aan te geven, maar vaak is een chardonnay een veilige keus

hopelijk kun je wat met deze info.