Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-04-2011 14:30:02
Voeding & Gezondheid

Koken met wijn

Uit mijn "franse periode" was natuurlijk de cocque au vin het meest populaire recept. daar ging meestal jonge wijn in, b.v. de beaujolais. die is én lekker te drinken en lekker in de kip. met witte wijn koken wordt geen zoete doch droge wijn gebruikt. als u, net zoals ik, zelf geen alcohol drinkt maakt niet uit met koken; de waarschuwing voor "als er kinderen meeeten" hoeft u zich geen zorgen te maken met wijnen; die alcohol verdwijnt totaal. ik schrijf dus niet over cognac of andere zwaar alcoholische dranken. in het geval van het maken van crepes suzette: ja, dan "drink" ik wel alcohol want dat is heerlijk met grand marniér, ook al wordt die lekker eerst geflambeert. nee, wijn voorkoken moet u niet doen, dan is het effect wat het moet hebben op het gerecht helemaal weg. succes met het proberen. u kunt trouwens ook 250 ml flesjes kopen bij de supermarkt als het alleen voor koken bestemd is; nog beter bij de slijter want die heeft veel meer keus. succes met uw sausen en koken met wijn.