Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-04-2011 17:28:55
Voeding & Gezondheid

Koken met wijn

Keesstada schreef op woensdag 27 apr 2011, 16:50: brigden,
verwachte reactie. een kampioensnert maken heeft niets te maken met wijn, maar wel wat proeven en smaak. en vertel jij me maar eens wat ademen, neuzen en drinken van wijn te maken heeft met koken van wijn tot doodgewoon druivensap, want meer blijft er echt niet over. kenners van wijn maken er uiteraard een leuk ritueel van. de testen door panels die ik heb gelezen, hadden zo'n uiteenlopende mening dat de beste door een rekenmodel van de universiteit de uitkomst moest bepalen.
ik wil niet je feestje bederven en ben het helemaal eens met je dat koken en iets leuks brouwen (lees hier maken) heel leuk is. bier is inderdaad geschikt voor beslag en deeg. overigens er is meer om iets lekker te vinden: kleur, manier van opdienen, verhaal erbij, sfeer en vooral de mensen die er bij zijn :-)
laten de wijnliefhebbers maar blij zijn dat wijn toch iets meer is dan druivensap met wat alcohol! in frankrijk ga je voor zo'n opmerking in het cachot (grapje). in de meeste reacties wordt het al gezegd: gebruik voor het koken niet de hele dure wijnen. dat proef je echt niet terug aan het gerecht. maar ook niet het allergoedkoopste bocht. want dat proef je dus wel. de tip van dat halve flesje vind ik een goeie. die vuistregel van een fles van zo rond de 5 à 6 euro is ook goed. en.... de wijn in de pan als het vlees goed is aangebraden. langzaam aan zodat het blijft pruttelen. anders wordt het vlees taai. daarna meteen laag vuur en lekker laten sudderen. enne.. schenk het restant aan evt. mee-eters. eet smakelijk en proost voor zover van toepassing.