Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-04-2011 18:17:43
Elektronica & TV

Oude foto vast aan glas.

Hallo,

maak allereerst een zo'n duidelijk mogelijke kopie van de foto, die dan nog aan het glas vast zit. zekerheid voor alles.

er zijn volgens mij maar twee manieren om ze los te krijgen. maar schade is nooit uitgesloten.

eén; probeer het met demi water. voorzichtig opbrengen [tussen foto en glas] met bhv een wattenstaafje.
niet te veel en dan rustig even wachten. voorzichtig los maken en door werken met het water en het wattenstaafje.
lukt dit helemaal niet dan kunt u de foto met het glas ook in een heel dun laagje demi water leggen. diepte iets meer als de dikte van het glas.

tweede, met koude.
leg ijsblokjes op het glas en laat die rustig smelten. de koude van het glas zorgt voor enige krimp. mogelijk precies voldoende om de foto los te maken.
eventueel de foto met glas in een plastiek zak doen en dan in de vriezer. tijdens het "ontdooien" proberen de foto los te peuteren.

als de foto los is en die is nat dan goed afdrogen met een droge doek en niet ergens tussen leggen om te voorkomen dat de foto gaat kreukelen, dat moet u pas doen als de foto helemaal kurkiedroog is.

succes, poltol