Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-04-2011 15:40:27
Elektronica & TV

Oude foto vast aan glas.

Grootvader schreef op donderdag 28 apr 2011, 18:32: nou poltol, zelf nooit foto's ontwikkeld?
gewoon in het water leggen en indien mogelijk het glas goed verwarmen.
immers, in de do(nkere)ka(mer) glansde wij zo'n foto op op een glasplaat, of wanneer je de centen had op een glad chromen plaat die verhit kon worden waarbij de foto geglansd van die plaat af sprong.
het laatste proces na het ontwikkelbad en het spoelbad waarin een heel klein druppeltje lodaline of afwasmiddel om de oppervlaktespanning van het water te breken.

overigens kan een kopie maken met behulp van een scanner nooit kwaad natuurlijk maar is wel afhankelijk van de dikte van het glas om e.e.a. ook scherp te krijgen.

de vrije vogel
grootvader was me voor. ik had het exact zo willen zeggen. en de glans kan zelfs weer helemaal hersteld worden na grondig spoelen in water en de toevoeging van enkele druppels van de opvolger van de onvolprezen lodaline.