Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-05-2011 09:07:29
Huishouden & Energie

Infrarood verwarming: ervaringen en info van experts

Er wordt over infrarood verwarming op diverse websites de grootste onzin geschreven.
in wezen is "gewone" conventionele verwarming (radiatoren of vloerverwarming) aangesloten op uw cv of stadsverwarming ook een vorm van infraroodverwarming.
verdiep u eerst eens in "infrarood" verwarmen: alles wat warmte uitstraalt (dus ook een radiator of vloerverwarming) is een vorm van infrarode warmtestraling
om uw huis bijvoorbeeld geheel met infrarood panelen te verwarmen is afhankelijk van de oppervlakte/inhoud van uw huis.
bedenk wel dat het meestal een vorm van elektrische verwarming is die onder deze noemer wordt aangeboden. dat is nog steeds niet goedkoop in gebruik.

is er een gasaansluiting beschikbaar dan verdient conventionele (vloer)verwarming aangesloten op de cv of stadsverwarming (of warmtepomp!!) nog steeds de voorkeur boven elektrisch verwarmen met infrarood verwarmingspanelen. er zijn echter situaties te bedenken waarin infrarood verwarming de voorkeur heeft, maar de te verwarmen oppervlakte is wel erg belangrijk. (met dat soort panelen extra verwarmingspunten creeeren is vaak wel zinvol)
wekt u zelf elektriciteit op, dan is het natuurlijk erg zinvol om wel elektrisch te verwarmen en de opgewekte elektriciteit niet nog eens om te zetten in warm water. dan komt (elektrische) infra roodverwarming wel in aanmerking, maar ook in die situatie is goed rondkijken het advies. (en juist googlen, want er staat genoeg info op diverse sites)
zet de aanschafkosten en het energieverbruik af tegen conventionele verwarming (vloerverwarming heeft dan de voorkeur boven radiatoren: energiezuiniger), dan komt u er zelf wel achter, of raadpleeg een leverancier die diverse systemen levert en u een goed advies kan geven.
raadpleeg niet alleen een leverancier die alleen maar infrarood verwarming aanbiedt, zoals de reactie hierboven, die duidelijk voor eigen parochie preekt en met allerlei drogredenen (en woorden die nergens op slaan en niemand begrijpt, zoals: "biogenetische infraroodverwarming"..........) zijn product aan de man probeert te brengen.........