Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-05-2011 12:41:59
Huishouden & Energie

Infrarood verwarming: ervaringen en info van experts

Beste allen,

hartelijk dank voor jullie bijdragen. om een goed antwoord te krijgen, merk ik, is het nodig dat jullie iets meer weten. dus hier wat meer info.

we krijgen geen gas. we zijn op electra aangewezen (in de toekomst hopelijk zonneenergie). warmtepomp heeft ook onze interesse, maar hoor daar van consumenten wel het nodige aan negatieve ervaringen over. ie: "als de installatie niet goed is afgesteld is het voordeel van het verbruik zo teniet gedaan". en wie de installatie zo'n 8-10 jaar heeft, moet hem vaak al weer laten vervangen. het terugverdien voordeel (duurdere aanschaf tov lagere consumptie) is dan maar gering of niet gerealiseerd... bovendien 'reageert' deze verwarming (water in leidingen) langzaam.
overdag willen wij graag 19/20 graden (dan profiteren we ook van de optimale zoninval in huis) en 's avonds willen we graag tot 22/23 graden kunnen verwarmen. dus zoeken we een alternatief: wellicht infraroodverwarming.....

onze woonkamer en open keuken wordt ca. 60 m2 en heeft een schuin plafond dat van 2.40 naar 4 meter oploopt (met daarin een vide/mezzanine).

wat zijn de goeie opties in ons geval?

hoor graag van jullie. lgf