Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-05-2011 14:25:07
Huishouden & Energie

Infrarood verwarming: ervaringen en info van experts

Lgf schreef op zondag 22 mei 2011, 12:41:
we zijn op electra aangewezen (in de toekomst hopelijk zonneenergie). warmtepomp heeft ook onze interesse, maar hoor daar van consumenten wel het nodige aan negatieve ervaringen over. ie: "als de installatie niet goed is afgesteld is het voordeel van het verbruik zo teniet gedaan".

en wie de installatie zo'n 8-10 jaar heeft, moet hem vaak al weer laten vervangen. het terugverdien voordeel (duurdere aanschaf tov lagere consumptie) is dan maar gering of niet gerealiseerd... bovendien 'reageert' deze verwarming (water in leidingen) langzaam.

overdag willen wij graag 19/20 graden (dan profiteren we ook van de optimale zoninval in huis) en 's avonds willen we graag tot 22/23 graden kunnen verwarmen. dus zoeken we een alternatief: wellicht infraroodverwarming.....

onze woonkamer en open keuken wordt ca. 60 m2 en heeft een schuin plafond dat van 2.40 naar 4 meter oploopt (met daarin een vide/mezzanine).



wat een onzin: warmtepomp heeft zich nog niet bewezen.......waar haal je die onzin nu weer vandaan??
als je op elektriciteit bent aangewezen is een warmtepomp een heel goede optie (neem dan een luchtwarmtepomp)
tja, niet goed afstellen is natuurlijk te voorkomen door met een betrouwbare partij in zee te gaan: de meeste cv-installateurs hebben de ballen verstand van een warmtepomp. dus dat afstellen is geen reden om geen warmtepomp aan te schaffen.

langzaam reageren....ook zo'n drogreden!!!
als alles eenmaal op temepratuur is, moet je die temperatuur zo goed mogelijk handhaven en niet iedere keer opwarmen en afkoelen: tja, dat kost energie (zeker als de installatie niet goed is afgesteld: maar dat geldt voor iedere installatie!!!)
mijn advies luidt: orienteer je goed en laat je goed voorlichten (door professionals). die voorlichting vind je echt niet door alleen maar te focussen op de negatieve kanten van een systeem. want "velen" weten het allemaal heel mooi en goed te vertellen, maar hebben nog nooit zo'n systeem van dichtbij gezien..........

inderdaad is infrarood verwarming d.m.v. panelen een goede optie als je alleen op elektriciteit bent aangewezen, maar ga dan goed op onderzoek op internet naar de diverse mogelijkheden. (ik schreef je al eerder: als je elektriciteit hebt is het niet zo zinvol om daar eerst warm water van te maken.......dan is elektrische (vloer)verwarming, d.m.v. kabels, matjes of panelen een goede optie)
ga ook niet in zee met een leverancier die je een heel laag vermogen voorhoudt. als je dan in de kou zit, moet je opnieuw investeren (en dan zal je neit de eerste zijn waar dat gebeurt!!!)


even googlen op elektrische verwarming, heatpanel of irpanelen, dan kom je wel alternatieven tegen.