Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 27-05-2011 14:30:00
Auto & Vervoer

Verzekering schade auto total los

Jaapje,

overigens wordt de klant nooit de mogelijkheid geboden om de auto op te kopen bij een total loss dit heeft niets met oud of vrouw te maken, als u een 20 jarige man was geweest was de situatie exact gelijk geweest.

waar haal je dat vandaan?

bij een technisch total loss (gevaar op de weg) is dat het geval. dan wordt het kenteken ingenomen en het chassisnummer ongeldig verklaard.

bij een economisch total loss zijn er wel degelijk mogelijkheden om de schade-auto te behouden. er wordt dan dagwaarde uitgekeerd onder aftrek van restwaarde (hoogste bedrag door opkoper geboden), ook wel "total loss met behoud" genoemd.

het is afhankelijk van welke onderdelen er vernieuwd moeten worden om dan de auto weer op te knappen. niet merk-gebonden onderdelen, carrosseriedelen van de sloop (deur / spatbord etc.), niet uitspuiten (techniek om eventueel licht kleurverschil op te vangen) etc.

om te voorkomen dat alleen het chassisnummer van een opgekochte (opkoper) of behouden (eigenaar) auto gebruikt wordt voor een gelijke gestolen auto (omkatten), moet de auto door de rdw gekeurd worden. die constateert of de auto nog veilig genoeg is en of het daadwerkelijk de auto is die bij de papieren hoort.

vladja