Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
wilcop - 10-06-2011 11:02:40
Computers & Telefonie

Usenext

[quote=reddice schreef op donderdag 9 jun 2011, 18:19]pffff... een storm in een glas water als je het mij vraagt. voor een bedrag van nog geen 72 euro gaat een duits incassobureau zichzelf echt niet in gekke bochten wringen. ze verdienen hier helemaal niks aan. zelfs een gang naar de rechtzaal zal hier niet eens aan de orde zijn. normaliter maken incasso bureaus pas bij 1000+ euro serieus werk van klanten woonachtig in het buitenland. gewoon niet betalen, ook niet als ze meerdere aanmaningen sturen. ze geven het vanzelf wel op.

dit is toch de werkelijkheid voor maar 9.95 euro"




[edit redactie]

leiden, 08 juni 2011


geachte heer wesselink,



betreft: usenext / 8222534




tot ons heeft zich gewend usenext.com gevestigd te münchen, duitsland. zij verzochten ons de incasso van haar openstaande vordering op u ter hand te nemen. deze vordering bestaat uit abonnementsgeld voor de toegang tot de usene xt nieuwsgroepen. u hebt zich hier op 18.03.11 14:22 geregistreerd vanaf ip adres: 78.27.18.201 met emailadres: dirkwesselink@hotmail.com.



bij de aanmelding heeft u gekozen voor een automatische betaling van het abonnementsgeld. usenext heeft getracht dit abonnementsgeld af te schrijven, dit is niet gelukt.

de machtiging is afgegeven op:

bankrekening: xxxx5056

paypal account:

creditcard:

usenext heeft u daarom nog eenmaal in de gelegenheid gesteld de vordering te voldoen. hiervoor heeft u een betalingsherinnering gehad.



tijdens het aanmeldproces bent u akkoord gegaan met de voorwaarden van usenext . zonder uw akkoord kan dit aanmeldproces niet succesvol worden afgerond. volgens deze voorwaarden wordt de 14 dagen proefperiode automatisch verlengd indien u het contract niet opzegt. meer informatie treft u in de bijlage en op de website van usenext: www.usenext.nl.



wij verzoeken u het totaal verschuldigde bedrag ad € 71,97 binnen 10 dagen na dagtekening bij te schrijven op onze derdenrekening: bankrekeningnummer [edit redactie] ten name van ‘stichting beheer derdengelden ipn’ onder vermelding van het betalingskenmerk: 12032254.



hoofdsom

9,95

rente

0,02

buitengerechtelijke incassokosten

37,00

registratiekosten

25,00

in mindering voldaan

-0,00

totaal

71,97




bij gebreke van ontvangst van dit volledige bedrag acht opdrachtgever z ich vrij tot gerechtsmaatregelen over te gaan. de kosten van een gerechtelijke procedure zullen bij u in rekening worden gebracht.



wilt u meer informatie of een reactie doorgeven?

meer informatie over uw vordering kunt u vinden op de website http://debiteur.incassopartners.nl . hier kunt u ook uw reacties direct doorgeven aan de zaakbehandelaar. op deze wijze kunnen wij u snel en goed van dienst zijn. uw login gegevens zijn: [edit redactie]

--------------------------------------------------------------------------------
incasso partners nederland ? postbus 467 ? 2300 al leiden ? telefoon (071) 5247070 ? fax (071) 5247071 ? info@incassopartners.nl ? www.incassopartners.nl.



hoogachtend,

incasso partners nederland







bij het aangaan van het abonnement bent u akkoord gegaan met de volgende voorwaarden:

het stelt u in staat zich tijdens de testperiode van twee weken van usenext te overtuigen. als usenext u desondanks niet bevalt, kunt u op elk moment in deze periode uw lidmaatschap met slechts één klik opzeggen.
als u besluit usenext na de testperiode verder te gebruiken, staat ons aanbod u direct en zonder storende onderbreking ter beschikking.

om deze service aan te kunnen bieden, moeten in samenhang met uw testpakket uw gegevens al volledig geregistreerd worden. van uw bankrekening of creditcard wordt echter alleen afgeschreven als u besluit usenext na afloop van de testperiode verder te gebruiken.



1.
ik ben meerderjarig.

2.
door het zenden van dit formulier geef ik een bindend aanbod af. het aannemen van deze aanbieding (en daarmee de contractafsluiting) gebeurt door de ontvangst van een bevestigingsmail. dit contract geeft mij het recht


a)
usenext kosteloos twee weken tot een datavolume van 5 gigabyte te testen.

b)
aansluitend voor de prijs van slechts 7,95 euro per maand gedurende één jaar (totale prijs voor één jaar: max. 95,35 eur incl. btw ) de voordelen van usenext met een maandelijks datavolume van 25 gigabyte te gebruiken als ik gedurende de testperiode niet heb opgezegd, herroepen heb of naar geen enkel ander pakket heb gewisseld. ik heb gedurende deze periode het recht om op te zeggen; de opzegging wordt werkzaam op het einde van de looptijd van het contract. indien ik niet ten laatste een dag voor het einde van de contractlooptijd opzeg, verlengt zich het contract met een verdere contractlooptijd.



3.
ik heb de av gelezen en ga akkoord deze av te betrekken in dit contract.

4.
de klant kan zijn, op de contractopzegging gerichte, verklaring binnen twee weken zonder aangifte van redenen in tekst (bijv. e-mail via het supportformulier, brief, fax of opzegging online in het ledenbereik) herroepen. de vastgelegde termijn begint na ontvangst van deze onderrichting in tekstvorm, echter niet voor contractafsluiting en ook niet voor het vervullen van onze informatieplichten volgens §§ 312c par. 2, 312e par.1 regel1 bgb in verbinding met §§ 1 par. 1, 2, 3 en 4 bgb-infov. voor de inachtneming van de herroepingsperiode volstaat de tijdige verzending van de herroeping. de herroeping is te richten aan:

aviteo ltd.
klantensupport
theresienstr. 6-8
d- 80333 münchen
tel: 0700-87363981*
fax: 0700-873639813
supportformulier: http://usenext.com/index.cfm?dl=sf


uitsluiting van het herroepingsrecht: mijn herroepingsrecht vervalt vroegtijdig als met de uitvoering van de service met de uitdrukkelijke toestemming wordt begonnen of ik deze zelf (bijv. door download) veroorzaakt heeft.

herroepingsgevolgen: in het geval van een werkzame herroeping dienen de door beide zijden ontvangen prestaties teruggegeven te worden en eventueel gebruik (bijv. intresten) te worden betaald. kan de klant de ontvangen prestatie niet of deels niet of enkel in verslechterde toestand aan de aanbieder teruggeven, moet de klant het bedrag in waarde aan de bieder betalen. verplichtingen voor het vergoeden van betalingen dienen binnen 30 dagen te worden vervuld. de vastgestelde periode begint voor de klant met het verzenden van zijn herroepingsverklaring, voor de aanbieder met de ontvangst ervan.

(* ma-vr: 9-18 uur: 0,12 € per min.; overige tijd: 0,06 € per minuut uit het vaste net van dt. telekom.)






algemene voorwaarden:

§ 4 herroepingsrecht, gevolgen van de herroeping, uitsluiting van het herroepingsrecht, testperiode

1. de klant kan zijn op het sluiten van de overeenkomst gerichte verklaring binnen twee weken zonder opgaaf van redenen in schriftelijke vorm (bijv. e-mail via het supportformulier, brief, fax of online opzegging in de ledenpagina) herroepen. de termijn begint na ontvangst van deze inlichting in schriftelijke vorm, echter niet vóór het sluiten van de overeenkomst en ook niet vóór het nakomen van onze informatieplichten volgens §§ 312c lid 2, 312e lid 1 onder 1 bw in combinatie met §§ 1 lid 1, 2, 3 en 4 bgb-infov (verordening betreffende civielrechtelijke informatie- en bewijsplichten). voor het in acht nemen van de herroepingstermijn is de tijdige verzending van de herroeping voldoende. de herroeping dient te worden gericht aan:

aviteo ltd.
kundensupport
theresienstr. 6-8
d-80333 münchen
fax: 0700-873639813*
supportformulier: http://usenext.de/index.cfm?dl=sf

(* ma-vr: 9-18 uur: € 0,12 per min.; overige uren: € 0,06 per min. vanuit het vaste net van deutsche telekom.)

2. in het geval van een werkzame herroeping dienen de wederzijds ontvangen