Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rm
rma070 - 10-06-2011 04:49:56
Auto & Vervoer

Verzekering schade auto total los

[quote=jaapje schreef op vrijdag 27 mei 2011, 13:47]1

er worden dan sloop onderdelen ed opgezet zodat deze weer net door de apk heen komt. let er wel op dat de auto die nu gerepareerd is niet zo goed was als de auto die u had voor het ongeluk. om de auto echt goed op te knappen was u een veelvoud van het bedrag kwijt geweest.

dat is complete bullshit en een aanname!

als een auto total loss verklaard wordt kan dat 2 oorzaken hebben

1 ) technisch ( de auto heeft in het miden bijvoorbeeld een lantarenpaal geraakt en kan alleen nog maar linksom over een rotonde rijden ....... ;)

2) economisch het is te duur voor de restwaarde van de auto om deze weer op te knappen.

in dit geval zal reden 2 aan de orde geweest zijn, en zeker met de kilometerstand van net een ton is er vaak best wel wat van te maken!

de auto wordt door de verzekeraar voor laten we zeggen een bod van 300 eur verkocht, dus de nieuwe eigenaar heeft een vrak wat 300 euro gekost heeft, de auto is voor wat betreft de techniet nog redelij/goed, en het plaatwerk wordt voor c.a. 2000 eur vervangen en gespoten...
kortom de auto ziet er weer goed uit en voldoet aan alle eisen ( meestal ook door een erkende schde hersteller opgeknapt)
de totale kosten voor de handelaar bedragen dus laten we grof zeggen 2750, als hij die auto die nu weer aan de eisen voldoet verkoopt voor 3200 is hij een spekkoper ;)
en ja, zo gaat dat....

de huidige eigenaar heeft een ex schade auto die +/- 300 a 500 euro minder waard is dan de auto voordat deze schade gereden heeft...

de 3e optiie is dus de dagwaarde met behoud van wrak , meestal rekenen de verzekeringsmaatschappijen er een 500 eur voor en dan zelf laten herstellen, dan had je nu in je oude auto kunnen rijden die weer aan de huidige eisen zou voldoen!

maar goed, dat is een gok die je zelf moet afwegen....