Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

herrdroetker
herrdroetker - 23-06-2011 21:47:11
Geldzaken & Recht

Bijdrage amazon teak

Liebe irene und yahoejazz,

teak is niet mijn vak, maar bij enig surfen vallen wat dingen op.

http://www.floresteca.nl/nieuws/nieuwsbrief/nieuwsbrief-30-jan-feb-mrt-2011">hier schrijft floresteca dat 'zij niets te maken hebben' met good wood investments en trust tectona. floresteca put zich uit in het doorverwijzen naar de websites van 'die lui'. verder schrijven ze: "floresteca bv in nederland en dochteronderneming floresteca sa in brazilië (samen ook “floresteca”) zijn geen rechtstreekse contractpartij voor de goodwood-beleggers."

en http://www.goodteak.com/goodteak-cees-ebeling.htm">hier schrijft cees ebeling van goodteak: "de stichting tectona (voor wie het nog niet wist: tectona is latijn voor teak) is als het ware de koepel boven de beheerder en de uitvoerder en de beschermende paraplu voor de investeerder. de beheerder - of assetmanager - is goodwood investments b.v. en de uitvoerder is de braziliaanse bosbouwonderneming floresteca ltda."

let op de dikke cursieve teksten. de hele structuur van bv's en stichtingen is volledig nederlands (dus niet braziliaans!) en 'verbergt' (wat dan ook). dit ziet er niet goed uit.

ik adviseer u om wat recherche te doen bij de http://www.kvk.nl/">kamer van koophandel. u kunt daar de bv's en stichtingen opzoeken. maar relevante informatie krijgt u pas als u een account aanmaakt en de kamer van koophandel machtigt om kosten door te berekenen. dat loopt van € 3,- tot € 8,- per opvraag van gegevens van een bv of stichting, afhankelijk van de hoeveelheid. u vindt daar dan de verbanden tussen bv's en stichtingen (wie is van wie) en namen van bestuurders die ook weer bestuurders zijn van andere bv's en stichtingen.

het kan zijn dat het graafwerk bij de kamer van koophandel u alles bij elkaar € 50,- kost.

de kans dat u op grond daarvan de gevolgtrekking maakt om niet nog meer geld over te maken naar de teakplantages acht ik vrij groot. maar dan doet u dat op grond van feiten en wetenschap en niet op grond van gevoel of onzekerheid of op insinuatie van een oude duitser.

leuker kan ik het niet maken, helaas.

gesundheit!
herrdoktoroetker