Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peus33 - 24-06-2011 16:56:45
Geldzaken & Recht

Uwv gaat wao uitkering later uitbetalen

Je kan wel vast blijven houden aan die uitleg in zoveel pagina's, maar dan ga je voorbij aan het feit dat mensen opeens 10 dagen langer moeten doen met het geld dat ze hebben.

stel je eens voor dat je baas je doodleuk verteld dat je je salaris een maand later krijgt voortaan. maar 'je krijgt het wel'.
ondertussen wordt je huur/hypotheek, abonnement, gas/licht en dergelijk nog gewoon afgeschreven. en bij de supermarkt krijg je niets mee als je aanbiedt het later te betalen.

dat later kan je niet inhalen, die 10 dagen moet je financieel weg zien te werken. kortom, fijn voor je nabestaanden ofzo.

rekenkundig krijg je hetzelfde, in de praktijk ben je het haasje.
dát, de werkelijke vraag wordt niet begrepen door de mensen die antwoordden.


gelukkig sommige politici wel, en die hebben er ook vragen over gesteld (heeft niets aan de situatie verandert overigens). en dat ging erover hoe mensen het financieel op moeten vangen, dat gat in hun begroting. die politici kunnen echt wel rekenen en weten ook wel dat het er uiteindelijk komt, toch hadden zij er terecht ook nog vragen over.

800 euro verdeeld over 30 dagen = 26,66 per dag
800 euro verdeeld over 40 dagen = 20 per dag
dat het geld er achteraan komt verandert niets aan die realiteit.


rekenen versus budgetbeheer
henkus52 heeft met de realiteit van budgetbeheer te maken
beter hadden ze het geleidelijk ingevoerd.