Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tenormin
tenormin - 08-07-2011 16:37:45
Auto & Vervoer

Tanken

[quote=wjfrijling schreef op vrijdag 8 jul 2011, 16:13]het is wèl geregeld.
de 1- en 2-cent zijn als munt in nederland afgeschaft. ze zijn nog wel geldig, maar ze mogen als contant betaalmiddel geweigerd worden ! (dus ook als je een bedrag van 5 cent wilt betalen met 5 x 1 of 2 x 2 + 1).
electronisch mag er niet afgerond worden. dus als de kassa bij een electronische betaling op het moment van daadwerkelijk betalen afrondt, is de "verkoper" in de fout. (op het scherm mag dus wel, maar niet op de pin-automaat.) bij girale overboekingen blijven de centen (1,2,3 en 4) òòk bestaan !
afronden bij contante betaling is officiëel geregeld :
1 en 2 cent naar beneden ;
3 en 4 cent naar boven !
(dus 12 cent wordt 10 cent en 13 cent wordt 15 cent.)

nee, dat is dus niet geregeld, leest u dan wat wimswims in zijn commentaar als "doorgeefluik" in het oranje aangeeft. daar staat dus duidelijk dat alleen als winkel het aangeeft er zo berekent mag worden. staat het er niet, maag je gewoon 11,12 of 13 cent neerleggen.