Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 19-07-2011 20:48:58
Vakantie & Reizen

Geld omwisselen

@hehahi,

het ligt ook aan je bank.
bv. rabo:
hoeveel betaal ik voor pinnen in het buitenland?

hoeveel u betaalt voor een geldopname of betaling in het buitenland, hangt ervan af of het euro's zijn of andere, vreemde valuta. ook hangt het ervan af of u geld opneemt met uw rabo wereldpas of met uw creditcard.
toeslag en koersopslag bij vreemde valuta

als u vreemde valuta opneemt met uw rabo wereldpas, betaalt u € 2 per geldopname. als u een rabo totaalpakket of rabo riantpakket heeft, betaalt u deze € 2 niet. voor opname met uw creditcard betaalt u € 4,50 per keer. als u opneemt of betaalt in vreemde valuta, betaalt u ook een zogenoemde 'koersopslag'. dat betekent dat bij de omrekening van vreemde valuta naar euro de wisselkoers wordt verhoogd met een bepaald percentage. gebruikt u uw rabo wereldpas, dan is de koersopslag 1%. gebruikt u uw creditcard, dan is de koersopslag 1,5%.
kosten bij pinnen in binnen- en buitenland in euro's in vreemde valuta
betalen met uw rabo wereldpas gratis 1% koersopslag
betalen met uw creditcard gratis 1,5% koersopslag
geld opnemen bij geldautomaat
met uw rabo wereldpas* gratis € 2** + 1% koersopslag
geld opnemen bij geldautomaat
met uw creditcard* € 4,50 € 4,50 + 1,5% koersopslag

* bij een buitenlandse geldautomaat kan het voorkomen dat die bank kosten in rekening brengt voor het gebruik van de geldautomaat. u wordt hierover tijdens de geldopname geïnformeerd.
** heeft u een rabo totaalpakket of rabo riantpakket heeft, dan betaalt u deze € 2 niet.

ing:
wat kost een geldopname met de betaalpas in het buitenland?

euro’s opnemen bij een geldautomaat in eurolanden is gratis. voor het opnemen van geld buiten de eurozone betaalt u € 2,00 per transactie. bij het opnemen van vreemde valuta berekent de ing altijd naast de eventuele opnamekosten een koersopslag van 1,0 % over het opgenomen bedrag. deze koersopslag wordt verwerkt in het transactiebedrag. heeft u een betaal- of royaalpakket? dan heeft u wereldwijd voordeel, omdat u dan wordt vrijgesteld van de opnamekosten van € 2,00.