Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 23-07-2011 15:17:34
Geldzaken & Recht

Lekkende deur

Dag susanne,

eerst wat over garantie:

u heeft recht op de afgesproken garantie. dat is dus niet de garantie die, zoals u schrijft, 'standaard' is of misschien 'gebruikelijk' is.

is er helemaal niets afgesproken, dus ook niet in de (algemene) voorwaarden van dat bedrijf, heeft u alleen recht op de wettelijke termijn van 6 maanden na aankoop/plaatsing van dat kozijn. dit wordt in de wandelgangen ook wel de wettelijke 'garantie' genoemd, alhoewel de wet dit als volgt weergeeft (art. 18, lid 2 bw7):

"bij een consumentenkoop wordt vermoed dat de zaak bij aflevering niet aan de overeenkomst heeft beantwoord, indien de afwijking van het overeengekomene zich binnen een termijn van zes maanden na aflevering openbaart, tenzij de aard van de zaak of de aard van de afwijking zich daartegen verzet."

ook de plaatsing van dat kozijn valt hier onder.

u schrijft ook dat u direct en meerdere keren geklaagd heeft. als u dit doorlopend gedaan heeft en dat bedrijf is maar niet met een oplossing gekomen, en daarbij de zaak (de klacht) maar voor zich uit heeft geschoven (alhoewel 5 jaar wel heel erg lang is.....), schuift de eerder genoemde termijn van 6 maanden ook op.

formeel gezien heeft u recht op dat wat er is afgesproken, ook als de al eerder genoemde termijn van 6 maanden voorbij is. tenminste als u al die tijd geklaagd heeft.

heeft u bijv. (!) een paar jaar lang niets meer van zich laten horen, dan kan en mag dat bedrijf er vanuit gaan, dat de klacht, ondanks dat zij niets (of bijna niets) gedaan hebben, verholpen is of zich niet meer voor heeft gedaan, al die tijd. echter aan deze, door mij genoemde, termijnen ligt geen (wettelijke) basis ten grondslag.

misschien kunt u de druk wat opvoeren (indien u in uw recht staat) door te mailen, dat u deze kwestie op deze site geplaatst heeft.

trekt dit bedrijf zich nergens wat van aan, blijft alleen de gang naar de kantonrechter over. en of u in deze zaak wel sterk staat (gezien de tijd dat u al klaagt / geklaagd heeft: meer dan 5 jaren), geef ik u eerlijk gezegd, niet zo heel veel kans (helaas).

een andere mogelijkheid is, om de naam van dat bedrijf hier te noemen, zodat (bijv.) ik dat bedrijf een emailtje kan sturen, om hun zienswijze hier te plaatsen, of te reageren op uw klacht. soms wil dit wel eens helpen.

gr. hutch