Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bosbess
bosbess - 31-07-2011 16:21:54
Geldzaken & Recht

Horeca

Tdehond, zoals ik al schreef is de horeca cao 2010-2012 per 23 oktober 2010 algemeen verbindend verklaard, dwz. dat de cao per die datum voor alle horecaondernemingen geldt.

uit wikipedia:

"als de werkgever (of de werkgeversorganisatie waarvan hij lid is) partij is bij een cao, maar de werknemer niet, is de cao toch van toepassing.

op verzoek van bij een cao betrokken partijen kan de minister van sociale zaken en werkgelegenheid een cao "algemeen verbindend" verklaren (avv = algemeen verbindend verklaring). dit heeft tot gevolg dat die cao van toepassing wordt verklaard op de gehele bedrijfstak, ongeacht of de betrokken werkgevers daarin nu wel of niet georganiseerd zijn (dat wil zeggen: wel of niet lid zijn van een werkgeversorganisatie).

indien een cao van toepassing is gelden de bepalingen die daarin staan. als de cao een minimum karakter kent, is het wel toegestaan om in een bedrijfsregeling of individuele arbeidsovereenkomst in voor de werknemer gunstige zin af te wijken van de cao. echter, afwijkende afspraken die nadelig uitpakken voor de werknemer zijn nietig."