Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tenormin
tenormin - 31-07-2011 19:34:11
Geldzaken & Recht

25 jaar te laat maar eindelijk

[quote=rjw schreef op zondag 31 jul 2011, 18:57][quote=birdies schreef op zondag 31 jul 2011, 12:27]......maar 's nachts op een lege autobaan, waarom zou je geen 140 of 150 mogen rijden als er geen kip op de weg is.......

ongetwijfeld zitten er op dezelfde weg nog minstens 1 - 2 automobilisten die hetzelfde denken. en inderdaad natuurmens: van degenen die denken dat zij met gemak 150 p.u. kunnen rijden, blijven vaak alleen wat restjes over.

150 km/u is met de huidige techniek niet zo bijzonder snel meer. en met 120 of 130 rijdt je jezelf net zo goed hartstikke dood als het fout gaat. met 100 zelfs.

persoonlijk denk ik niet dat men met snelheden moet meten als iemand door een auto-ongeluk overlijd. zie eerdere reacties (omdat dit een "oud" onderwerp is van 25 maart) over de spelende kindertjes en waar de chauffeur geen snelheidsovertreding heeft begaan. althans, dat las ik. het moet je eigen anticipatie blijven op wat kan gebeuren als je op een onoverzichtelijk punt bent en daar komen zeer vaak dodelijke ongelukken aan te pas, de snelheid komt dan niet eens zozeer ter sprake. ik zelf zou het enorm toejuichen als er eindelijk eens een zero tolerance komt wat betreft alcohol; om het echt overdreven te stellen: nog geen rumboon. want nog immer denken mensen "ach, één of twee glaasjes, moet kunnen". en in nederland kan het, helaas. en dan weet men als bekeurder ook niet of die persoon ook nog eventueel medicijnen gebruikt. gelooft u me, veel mensen gebruiken beide en gaan dan "rustig" achter het stuur zitten. ik zie dan ook zo'n puntenrijbewijs wel zitten met, zoals gesteld in ts bericht, exclusief die 3 en 5 km te hard, want dat is alleen maar belastinggeld. en nee, ik ben niet heilige, ik heb op één dag op dezelfde weg 3x een bekeuring gehad van 3x 3km te hard rijden en die kwamen alle drie in de post gelijk met mijn eerste aow en pensioen bijschrijving!