Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 15-08-2011 10:36:14
Computers & Telefonie

Overzetten muziek iphone naar windows pc

[quote=antoon1 schreef op maandag 15 aug 2011, 08:38]lieve mensen, dank voor jullie reactie,s , maar ik kom echt niet verder zo. winamp is gelijk aan itunes, maar op mijn windowspc zit al een itunes vol met muziek van mijn ipod.
dus daar heb ik niets aan. want ik wil de iphone ook in die bibliotheek hebben staan, even als de iphone van mijn partner. voor alle helderheid: het account van itunes was en is gelijk aan die van de mac, die we dus niet meer hebben.
in principe is dat ook geen probleem. het enige 'probleem' is dat de muziek die al op je iphone staat, niet meer in itunes staat en je muziek nu eenmaal niet van je iphone naar je compouter kunt halen. (althans, niet met itunes)

meestal denken mensen dat wanneer je een idevice (ipod, iphone, enz.) aan de computer hangt, je dan een 'extra schijf' te zien krijgt waar je dan van alles op en af kunt halen (tweerichtingsverkeer), maar dat is niet zo. de filosofie van apple is dat je itunesbibliotheek 'centraal' staat en dus leidend is bij het synchroniseren van je idevice. kortom, éénrichtingsverkeer. muziek kan wel van itunes naar je idevice, maar niet terug.

als je de muziek op je iphone via de itunesstore hebt aangeschaft, dan is het geen probleem om je iphone gewoon als nieuw device in itunes op te nemen (en dus leeg te laten maken). je kunt daarna de muziek gewoon weer opnieuw via de itunesstore downloaden. als je de iphone aanmeldt met hetzelfde account, dan 'weet' de itunesstore dat je die muziek al eerder betaald hebt en kost het opnieuw downloaden dus helemaal niets.

voor de ipod zijn wel allerlei tooltjes te vinden om muziek vanaf je ipod naar je computer te halen (b.v. irip of sharepod), maar ik durf niet te zeggen of die ook met een iphone werken.

freya