Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 23-08-2011 08:16:54
Geldzaken & Recht

Overname hypotheek

Bosbess,
onder aan de streep (financieel gezien dus) pakt het voor de nieuwe vriendin gelijk uit. alleen betaald ze dus geen overdrachtsbelasting over de helft van de waarde. die moet je ook maar even ophoesten. daarnaast zou de nieuwe vriendin de koopsom aan de ex moeten voldoen. dan is een samenlevingscontract toch echt een stuk goedkoper en heeft dezelfde uitwerking. en het scheelt bij uitelkaar wederom overdrachtsbelasting. ik zie jouw bezwaar dan ook alleen als een gevoelsmatig bezwaar, verder niet. in economische zin is ze immers mede-eigenaar.

door met het samenlevingscontract te werken, kun je ook nog bepalen dat de nieuwe vriendin alleen meedoet voor de waardedaling en stijging die tijdens de samenwoning ontstaat. maak je haar mede-eigenaar, dan doet ze ook mee in de waardestijging en daling van voor de samenwoning.

in jouw redenering zouden nu nog heel veel vrouwen mede-eigenaar van een huis moeten worden omdat het vroeger "goed" gebruik was om de woning op naam van de man te zetten.