Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marleenvanh - 05-09-2011 13:21:34
Huishouden & Energie

Papegaai naar buitenland

Paspoort is alleen verplicht voor honden, katten en fretten.
in de klik (goede site trouwens!) staat onderaan:
reisen mit heimvögeln innerhalb der eu (reizen met vogels als huisdier binnen de eu)
nach paragraf 38 der binnenmarkt-tierseuchenschutzverordnung können im reiseverkehr oder bei der wohnsitzverlegung höchstens drei nicht zur abgabe an dritte bestimmte vögel mitgeführt werden. (volgens paragraaf 38 van de binnenmarkt verordeningen tegen -verspreiding van- dierziekten mogen niet meer dan drie vogels niet "voor derden" worden meegenomen)
nur im falle von papageien oder sittichen ist eine amtstierärztliche tiergesundheitsbescheinigung erforderlich. (alleen bij papegaaien en parkieten is een gezondheidsverklaring van een officiële dierenarts noodzakelijk)
van daar kun je, door te klikken op tiergesundheitsbescheinigung
een dergelijk document voor papageien und sittiche (voor papegaaien en parkieten) downloaden en afdrukken. het is in het duits en het engels. dit door je dierenarts -die de vogel wel moet onderzoeken en gezondverklaren natuurlijk- laten invullen en ondertekenen. dat is voor wat betreft papieren dan voldoende lijkt me. bij "speciale kenmerken" kun je dan het chipnummer en eventueel type chipreader wat nodig is om het uit te lezen. hopelijk heb je hier iets aan. de praktische kant....jij kent je papegaai zelf het beste. fijne vakantie samen!