Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 11-09-2011 21:49:05
Computers & Telefonie

Ubuntu verwijderen

[quote=caviamax schreef op zondag 11 sep 2011, 16:29]moet ik nog een back-up maken?
het is altijd verstandig om een image of back-up te maken van het systeem voordat je grote veranderingen uitvoert. fixmbr is echter redelijk veilig.

ubuntu zal daarna niet meer werken, maar de partitie van ubuntu zal er nog wel zijn op de harde schijf. met http://www.partition-tool.com/download.htm">easeus partition manager (home edition) kun je de partities herstellen naar het oorspronkelijke aantal en de gewenste grootte.
maar soms kan dat bij xp er toe leiden dat opvolgende partities verdwenen lijken.
dat komt doordat de windows xp partitionering afwijkt van de nieuwe standaard voor vista en windows 7. met het programma http://www.cgsecurity.org/wiki/testdisk_download">testdisk kun je verdwenen partities meestal weer terugvinden en herstellen. maar maak toch liever eerst een back-up van jouw belangrijke data, voordat je veranderingen in de schijfindeling aanbrengt.