Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 21-09-2011 12:39:40
Voeding & Gezondheid

Vitamine d

Ook volle melk, eieren, yoghurt, goudse kaas en boter bevatten vitamine d

vitamine d komt uitsluitend voor in voedingsmiddelen van dierlijke herkomst. deze voedingsmiddelen bevatten echter over het algemeen erg weinig vitamine d. een uitzondering hierop zijn vette vissoorten (bijvoorbeeld paling, zalm en makreel). deze bevatten iets meer vitamine d. in nederland wordt vitamine d aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten toegevoegd.

volle melk, 40+-kaas (onzin alleen goudse) en boter bevatten ongezonde hoeveelheden onverzadigde vetzuren en weinig vitamine d. over veel eieren (ook weinig vitamine d) loopt al jaren een discussie of dit al dan niet gezond is.

tekort aan vitamine d kan grote gevolgen hebben zoals botontkalking, rachitis etc.

vladja