Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-09-2011 13:35:54
Geldzaken & Recht

Kansspelbelasting bij prijs in natura

Gijssie81 schreef op zondag 25 sep 2011, 12:54: volgens mij moet in bij je belastingaangifte elk jaar opgeven wat je neveninkomsten zijn. hier zouden dan ook prijzen onder kunnen vallen. je moet dit dus zelf opgeven. hoe de belastingdienst erachter komt of je een prijs gewonnen hebt weet ik niet, maar ik neem aan de (vooral de grotere) loterijen een lijntje hebben lopen naar de belastingdienst...ik geloof niet dat het aangifte programma daar een rubriek voor heeft en dan 29% berekend van het ingevulde bedrag.

en inderdaad ik ees dat de organisator aangifte moet doen en de 29% moet betalen, ook als de tv niet opgehaald/geclaimd wordt. maar dat betekent dat de organisator een claim op de winnaar kan leggen als hij zijn naw weet. zelfs met deurwaarders kan dreigen om het zwart/wit te stellen.