Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zinook
zinook - 28-10-2011 13:31:44
Winkels & Webshops

mag ik de gratis actiezegels achter de kassa meenemen

[quote=zwemmer schreef op vrijdag 28 okt 2011, 11:11]mijn oplossing:
de zegels zijn van iemand en van de winkel, maar daar ze gratis zijn.....en daar gaan we weer!

de zegels zijn gratis voor de klant maar niet voor de ondernemer. die betaalt aan de groothandel voor het aantal uitgegeven zegels. komt de vorige klant terug met de vraag of dat er zegels gevonden zijn en een andere klant heeft deze dus meegenomen, dan zal de supermarkt echt niet te beroerd zijn om nog een keer de zegels mee te geven. maar hier dient de ondernemer dus wel voor te betalen.

dus ik snap de reactie van de caissière wel. ze moeten vaak ook op de kassa aangeven of ze zegels meegeven of niet. zo wordt er gecontroleerd hoeveel zegels er uitgegeven zijn en of dit overeenkomt met wat er ook daadwerkelijk uitgegeven dient te zijn.

dus komt de klant terug dat ze haar zegels verloren heeft, dan hebben ze al een kasverschil te pakken in zegels omdat ze deze extra meegeven zonder dat dit geregistreerd staat. de ondernemer draait dan dus op voor de extra zegels die uitgegeven zijn.
en dan kun je wel zeggen dat er ook klanten zijn die ze niet willen, maar daarom moet de caissière aangeven op de kassa dat de klant geen zegels wil. daarbij wordt er bij een actie altijd rekening gehouden dat een percentage klanten 'nee' zeggen en daar wordt ook de actie op rondgerekend.

diefstal? het is maar net wat je normen en waarden zijn. diefstal is voor mij: je iets toe eigenen wat niet van jou is of waar je geen recht op hebt. 'gratis' of niet.

vriendelijke groet,

zinook