Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zinook
zinook - 28-10-2011 21:05:21
Winkels & Webshops

mag ik de gratis actiezegels achter de kassa meenemen

[quote=diumenge schreef op vrijdag 28 okt 2011, 20:52]oke, zinook, u bent zo te zien goed op de hoogte. kunt u dan deze vraag beantwoorden. wanneer kosten die zegels geld? als ze worden weggeven of als ze worden ingeleverd?

dus moet de ondernemer betalen voor het aantal uitgeven zegels of voor de retour ontvangen spaarkaarten waar iets voor wordt weggeven?



dus bij het uitgeven van de zegels kost het geld, niet als ze ingeleverd worden. daarom dient de caissiere op de kassa in te geven of ze zegels meegeeft of niet. aan het eind van de dag, geeft een programma aan hoeveel er uitgegeven zijn bij truusje aan de kassa. dat wordt gecontroleerd met de hoeveelheid zegels wat ze nog heeft in haar lade. dus ze is met 1000 zegels begonnen in haar lade. er waren 150 klanten die zegels wilden. totaal van deze uitgegeven zegels was 480, dus hoort er in haar lade aan het eind van de dag 520 zegels in haar lade te zitten. zit hier minder in, dan heeft ze zegels teveel meegegeven. ze mag dan uitleg geven hoe of wat. heeft ze teveel, dan mag ze ook uitleggen hoe of wat of staat er bij ons in de agenda dat er iemand zegels is vergeten mee te nemen.

aan het eind van de week dient de supermarkt de totale hoeveelheid zegels door te geven aan het hoofdkantoor. deze kijken of dit overeenkomt met wat er aangeslagen is aan de kassa. vaak zit hier verschil in. soms verdwijnen er hele rollen zegels...... de ondernemer dient de uitgegeven zegels te betalen aan het hoofdkantoor en dit wordt berekend aan de hand van de opgegeven aantal zegels samen met de scanninggegevens van de kassa's.

ik hoop dat dit een beetje duidelijk is.