Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stacey
stacey - 29-10-2011 16:15:44
Winkels & Webshops

mag ik de gratis actiezegels achter de kassa meenemen

[quote=bewustekoper schreef op zaterdag 29 okt 2011, 16:03]@stacey: dan is de vraag waar de winkel en dus het terrein van de winkel begint en waar deze eindigt. hier in de buurt zit een supermarkt in een winkelcentrum. de karretjes en servicebalie staan buiten de lijn van het ingangspoortje en de kassa's en dus al in het winkelcentrum. als daar de zegels liggen dan is het maar de vraag aan wiens regels je gebonden bent. en waar kan een consument deze regels vinden? zijn deze regels openbaar en kenbaar, want dat is toch wel een must voor regels! denk bijvoorbeeld aan de regel dat er bij de ingang al duidelijk aangegeven moet zijn dat een klant niet zonder winkelmandje of -karretje mag winkelen.

erg specifieke vragen van mijn kant, maar ik probeer aan te geven dat het niet zo'n duidelijk 'het mag wel' of 'het mag niet' is.



het is nogal simpel, de winkel is eigenaar van (alles op zijn) terrein..........
gooi je ze buiten de deur op de stoep dan zijn ze van `iedereen`
zou je ze op parkeerterrien van bedrijf gooien zou het feitelijk ook nog van bedrijf zijn maar daar zullen ze wel niet moeilijk meer over doen lijkt me.
dus grens in winkelcentrum zal liggen bij deel winkel dat afsluitbaar (eigendom) is.
hoewel ze wellicht betalen voor gebruik plek in de hal voor karren ed zullen ze op dat gedeelte wel niet moeilijk doen lijkt me.

maar wat voor regel bedoel je ?
winkel heeft veelal huisregels, feit is dat alles binnen de winkel van de winkelier is hoeven ze niet aan te geven, dat is gewoon een feit, winkel is net al een cafe of restaurant geen openbare gelegenheid, dus als eigenaar zegt nee dan is het gewoon nee............bevalt het je niet dan ben je vrij er niet meer te komen...........

en nog even voor grootvader, als jij je zegel in de winkel op de grond weggooit vervalt hij daarmee dus ook weer aan de winkelier...........