Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stacey
stacey - 29-10-2011 16:49:19
Winkels & Webshops

mag ik de gratis actiezegels achter de kassa meenemen

[quote=bewustekoper schreef op zaterdag 29 okt 2011, 16:36]@stacey: je herhaalt jezelf maar legt niet verder uit.

het is niet zo simpel, want dat is geen enkel juridisch vraagstuk.
niet alle supermarkten zijn afsluitbaar, maar onderdeel van een winkelcentrum. zoals ik al uitlegde ligt het deel voorbij de kassa dan in het winkelcentrum (en daar heeft de kassiere dan niets over te zeggen).

en de regel die ik bedoel, zijn de huisregels waar jij het over hebt in je eerdere bericht (citaat: "heb jij je als bezoeker te houden aan de regels/voorwaarden van de winkelier")
natuurlijk zijn er huisregels, maar deze moeten wel openbaar zijn en vantevoren duidelijk voor de klant (net als wetten en andere besluiten, regeltjes e.d.)

voor de verdere discussie: de kassiere heeft de zegels in eigendom overgedragen aan de vorige klant. de vorige klant heeft ze bewust dan wel onbewust laten liggen bij de kassa. vervalt de eigendom dan terug aan de winkelier?
zo ja, dan geldt dit ook voor vergeten boodschappen (overigens ook leuk om te bedenken hoe een winkelier daarmee om hoort te gaan).



ja het vervalt dan weer aan de winkelier, die zal het eventueel in bewaring houden voor als degene die iets kocht of kreeg er voor terugkomt, gebeurd dat niet dan wordt winkelier weer eigenaar en gaat het de winkel weer in.
gestolen fietsen die bij de politie staan bv gaan na een x-periode in de verkoop via veiling, zelfde feitelijk, komt er niemand om in de periode ervoor dan vervalt eigendomsrecht....stond al die tijd `in bewaring` op hun terrein.

ik leg wel verder uit maar dat wil je niet lezen wellicht ?

winkelier hoeft geen bord in zijn winkel te hangen dat het zijn winkel is en alles binnen die winkel van hem is.............dat is normaal/vanzelfsprekend en dat geldt zo overal, dat hoef je dus niet uit te spellen.
wil hij je verplichten met een kar te winkelen dan geeft hij dat aan via de huisregels, want dat is geen vanzelfsprekendheid, de een heeft mandjes de ander kar.....

over winkelcentrum zei ik, de grens van bedrijf is de grens van zijn eigendom..........heel simpel, en dat is veelal waar hij zijn deur kan afsluiten maar anders kan je het opvragen bij kadaster wellicht ;-)

maar voor vraagsteller is het simpel, het ligt nog in het boodschappenvak van/bij de kassa en dat is dus gewoon nog eigendom van winkelier