Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

stacey
stacey - 29-10-2011 22:34:17
Winkels & Webshops

mag ik de gratis actiezegels achter de kassa meenemen

[quote=diumenge schreef op zaterdag 29 okt 2011, 22:02]je maakt er wel erg een lolletje van hè? voor de vraagstelster is dit een serieuze vraag en gezien het aantal reacties niet een met een kant en klaar antwoord.

en ik kan me ook best wel vinden in jouw antwoord dat alle zegels die achterblijven weer eigendom van de supermarkt worden. hoewel ik me afvraag of de door jou aangehaalde artikels wel van toepassing zijn op zegeltjes. maar ik ben geen jurist en wil me er verder ook niet in verdiepen, dus ik neem van je aan dat je gelijk hebt.

overigens, volgens jouw stelling moet de supermarkt dan dus ook een bewaartermijn hanteren? dus de eerlijke vinder mag ze na die periode komen ophalen als de rechtmatig eigenaar ze niet heeft opgehaald, of zit ik er nu naast? zou het allemaal wel heel lastig maken voor een paar zegeltjes...

want er zit ook een andere kant aan. ik ben namelijk van mening dat de reden dat supermarkten niet willen dat mensen zegels meenemen is omdat ze die zegels gebruiken om extra omzet te creëren. als iemand extra zegels krijgt zonder er aankopen voor te moeten doen dan is zo'n supermarkt daar niet blij mee (nog begrijpelijk ook). maar die supermarkt zicht dus heel mooi verschuilen achter een of ander gevonden voorwerpen artikel ipv gewoon te zeggen we willen niet dat u onze zegels echt gratis krijgt, dus zonder aankoop.




ja, als vraagsteller weigert te lezen wat er geschreven is en maar door blijft gaan in een poging haar gelijk te halen en het hele verhaal in het belachelijk onredelijke trekt kun je dat verwachten………dan kan ik het ook zo belachelijk doorredeneren dat vraagsteler wellicht het licht ziet......

die artikelen zijn niet echt van toepassing nee, simpelweg omdat het niet zo beschreven in de wet staat dat wat in jou huis staat van jou staat en wat je moet als een ander dat mee wil nemen………..
dan worden het feitelijk weer artikelen over bezit/diefstal verwacht ik ipv verloren en verjaring………..

feit is wel dat als het simpelweg niet van jou is het dus ook niet van jou is en je niet zomaar het recht hebt het mee te nemen.....

simpele voorbeeld wat ik gaf met de tas gaat voor winkelier ook gewoon op, laat ik tas bij jou staan dan valt hij (ongevraagd) onder jou verantwoording, wil je kwaad kun je hem gewoon houden, maar komt er ander bij je langs die hem wel leuk vind en mee wil nemen omdat hij toch ook niet van jou zou zijn zeg jij nee natuurlijk (net als winkelier feitelijk), hij staat tenslotte in jou huis of hij nu van jou is of niet (jouw verantwoording) van die ander is hij ook niet………en de eigenaar komt hem wellicht nog halen.....dus ook niet aan jou het zomaar weer uit te delen feitelijk

in principe geldt er een bewaarperiode voor gevonden spullen, maar omdat er geen ( bewijsbare) eigenaar bestaat voor een boodschp gaat dat hier niet echt op, bovendien is het niet echt gevonden maar achtergelaten/vergeten en kan er nog iemand voor terug komen.
een winkelier zal iets tijdje apart houden wellicht en op goed vertrouwen meegeven aan iemand die meld iets vergeten te zijn (= feitelijk onbewijsbaar als het geen persoonlijke spullen betreft) ……..
er bestaat namelijk niet iets als bewijs van eigendom voor je boodschappen en daarom is en blijft het in de winkel gewoon nog eigendom van de winkelier als niet bekend is van wie het dan zou zijn als het daar om wat voor reden dan ook blijft staan……
feitelijk bewijst een aankoopbon ook niets meer zodra je de winkel verlaten hebt.....

maar supermarkt staat gewoon in zijn recht te weigeren en bepaald zelf beleid hieromtrent, want zoals gezegd het is zijn `huis ` en alles wat daar zonder eigenaar `rondslingert` is van feitelijk gewoon van hem.......(tot tegendeel bewezen feitelijk)