Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 19-11-2011 14:49:55
Voeding & Gezondheid

Tips voor anti-allergeen beddengoed?

Heb een jaar of vijf, zes terug voor een huisstofmijtallergie anti-allergische hoezen gekocht bij preventum in tilburg, hierboven ook al genoemd. het geld van de verzekering terugkrijgen was een heel gedoe, daarvoor moest ik een 'recept' van de huisarts hebben. dat kon achteraf geregeld worden, maar toen was er ook iets mis met de bonnen bij de bestelling en voor ik dat allemaal had geregeld en uitgezocht was preventum niet meer actief (failliet?), dus ik heb een behoorlijk bedrag niet vergoed gekregen omdat ik niet de juiste bon had en ook niet meer kon krijgen. ik kan ze wel vinden op internet in allerlei bedrijfsverzamelwebsites, maar of ze nog bestaan???

ze konden wel alles op maat maken, dat was handig omdat we een erg lang bed + beddegoed hebben.

dan de hamvraag: helpen de hoezen?
ik weet het niet, er leek een lichte verbetering op te treden, maar of dit nu door de hoezen kwam of door het betere schoonmaken en hetere wassen van het beddegoed???

mijn partner vond het smoorheet onder die hoezen, niet om uit te houden. dat was niet zo handig en gaf veel gedoe :-( want welke combinatie van dekbedhoes + antiallergiehoes + dekbed kies je?

de wasbaarheid van de hoezen is uitstekend, ze drogen snel gewoon aan de lijn. de ritsen pakken wel makkelijk een randje van de ritszoom mee, dus de ritsen geven bij het eraf halen en erop doen weleens aanleiding tot krachttermen.

ik gebruik een anti-allergisch wasbaar kussen, met hoes, maar ik moet zeggen dat het kussen van wassen niet erg opknapt - de vulling wordt wat bulterig.

slaap ik op het logeerbed hier in huis, heb ik nogal minder last van de allergie, hoewel daar tapijt in de kamer ligt, geen hoezen om de matras en dekbed zitten, en een grote, open boekenkast staat!
zou dat aan het andere matras en dekbed kunnen liggen?
zijn sommige materialen minder 'mijt-gevoelig' dan andere? weet iemand dat?

gewone bed is met pocketveren, zitten die holtes inmiddels 'vol' met mijttroep wat er door het gedraai in je slaap uitventileert?
logeerbed is goedkoop schuimmatras.

idem dekbed: op ons gewone bed een wollen dekbed en op het logeerbed een goedkoop polyester dekbed (mag op handwas 30 graden). 'k heb het van beide nog nooit aangedurfd ze te wassen...

het nationaal rijtuigmuseum in leek heeft in 2008 een actie gehouden, zij stelden hun vriescel ter beschikking (dat is waar ze normaal hun rijtuigen om de beurt ongediertevrij maken door ze een week bij -18 graden op te slaan). je kon dekbedden, kussens etc inleveren en ze na een week weer ophalen.
of het gewerkt heeft weet ik niet, heb er daarna nooit meer iets van gehoord... misschien te veel gedoe?