Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

orgelmuts
orgelmuts - 06-12-2011 11:14:02
Geldzaken & Recht

Stopt pgb al in januari 2012?

[quote=loreleigil schreef op maandag 5 dec 2011, 22:39][quote=orgelmuts schreef op maandag 5 dec 2011, 22:31][quote=koensterker schreef op maandag 5 dec 2011, 21:51]ik heb inmiddels met de wmo gebeld en idd verandert er niets wat betreft huishoudelijke hulp. huishoudelijke hulp wordt nu uitbetaald door de dienst zorg en inkomen (wzs) een onderdeel van de wmo.
huishoudelijke hulp kan ook dmv een pgb betaald worden. het is verwarrend vind ik. zeker als je ziek bent.


beste koensterker,

dat is al een poosje niet meer zo dat er een pgb voor huishoudelijke hulp wordt verstrekt.
sinds de wmo dat heeft overgenomen al niet meer.
het pgb wordt alleen nog voor persoonlijke verzorging gebruikt, niet meer voor huishoudelijke hulp.
gelukkig voor u dat er niets verandert verder, dat is in elk geval een zorg minder.
verder veel sterkte met uw gezondheid.

met vr.gr. wilma.hohoho (nee, niet de kerstman)! u doelt op awbz. koen op wmo, en daar krijg je nog gewoon een pgb voor huishoudelijke hulp hoor. overigens zit er in sommige zorgzwaartepakketten zeker nog wel een deel huishoudelijke hulp, waardoor mensen nu in de knoei met de wmo kunnen komen, als zij daar ook huishoudelijke hulp hebben. gemeentes maken mensen uit voor fraudeurs, terwijl je je stukje huishoudelijke hulp uit de awbz flexibel mag gebruiken. zo mag je, als je toch huishoudelijke hulp via de wmo krijgt je 'blokje geld' voor huishoudelijke hulp uit de awbz inzetten voor extra begeleiding. dus niks fraude, je gebruikt je geld op de manier waarop het mag en toch stopt je huishoudelijke hulp en word je fraudeur genoemd. oei.

@loreleigil

ik doelde idd op awbz.
een aantal jaren geleden werd zowel mijn persoonlijke verzorging als huishoudelijke hulp beiden betaald uit de pot awbz.
ik kreeg een pgb uitgekeerd via de svb (sociale verzekeringsbank).
maar later is de huishoudelijke hulp overgenomen door de wmo en kreeg ik daar geen pgb meer voor.
inmiddels heb ik voor de persoonlijke verzorging ook geen pgb meer, want ik werd niet goed van al het papierwerk wat dat met zich meebracht.
ik heb nu zin (zorg in natura) en mijn huishoudelijke hulp loopt via de wmo en ik krijg maandelijks een acceptgiro van het cak voor mijn eigen bijdrage.
maar misschien dat het per gemeente ook nog wel verschilt hoor.
in elk geval verandert er voor ts niets, en dat is wel een geruststelling.

m.vr.gr. wilma.