Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

orgelmuts
orgelmuts - 07-12-2011 14:30:28
Geldzaken & Recht

Stopt pgb al in januari 2012?

[quote=gabriele schreef op woensdag 7 dec 2011, 13:55]jeetje wat ingewikkeld maken ze het toch het is geen wonder dat niemand het meer snapt ,gelukkig heb ik persoonlijk er niks meer mee te maken was wel zo toen mijn man uit ziekenhuis kwam en er verpleging voor de wonden kwam ,maar dat had ik zelf ook kunnen doen ,want als je stoma kunt doen was dat andere ook geen punt voor mij ,maar nee dat mocht niet dus gewoon wel eigen bijdrage betalen,terwijl hij in ziekenhuis dus duurder geweest was ,maar doordat hij heimwee kreeg naar huis kwam en het hier beter had want iemand die alleen maar sonde voeding krijgt, probeer je niet aan het eten te krijgen, dat kost tijd , dus doen ze het niet ,thuis kreeg ik hem heel langzaam wel aan het eten ,ja kost wat moeite en liefde en daar betaal je dan wel voor gekker kan het niet

het was me ook té ingewikkeld en ik had de hele papierwinkel uitbesteed aan een zorgbureau, veel makkelijker, ik kreeg gewoon de nota en die betaalde ik dan van het pgb wat ik op mijn rekening kreeg gestort.
dat liep allemaal gesmeerd totdat de wmo zich ermee ging bemoeien, toen moest ineens de huishoudelijke hulp uit een ander potje betaald worden, dus toen kreeg ik steeds 2 rekeningen.
tot overmaat van ramp had ik ook nog tijdelijk meer persoonlijke verzorging nodig, daar moest ik dan weer voor naar het ciz om een spoedindicatie aan te vragen en kreeg ik van het zorgkantoor weer aangepaste beschikkingen.........
soms had ik in 1 week wel 5 brieven van het zorgkantoor omdat de beschikking weer was aangepast, ik werd er dol van.
en als klap op de vuurpijl kreeg ik aan het einde van mijn indicatieperiode een vette rekening van het zorgkantoor omdat ik teveel pgb had ontvangen.
of ik ff €7200 wou lappen! nu had ik wel een aparte rekening voor mijn pgb, maar ik had niet zoveel over dus ik vroeg hoe ze aan dat bedrag kwamen.
het bleek dus dat ze over 6 jaar! mijn pgb bruto hadden uitgekeerd en dat dat dus van zes jaar eigen bijdrage was.
het is toch gewoon achtelijk dat ze die eigen bijdrage er niet gelijk afhouden?
en waarom in vredesnaam 6 jaar wachten ipv elk jaar het teveel aan pgb terugvorderen?
tja......ze liepen wat achter met de administratie. nou, ik heb gezegd, jullie hebben zes jaar kunnen wachten, ik ga dat nu ook niet in 1 maand terugbetalen hoor.
nee, ik ben blij dat ik van die zooi af ben en zorg in natura heb, heb ik tenminste geen omkijken naar, het enige nadeel is dat je dan geen vaste verzorgende hebt, nou ja.......boeien......wie mijn kont wast, wast m, als ie maar gewassen wordt ;-)
en mijn huisje wordt elke week ook netjes gestoft, gezogen en gemopt of het nu door pgb of wmo wordt betaald.