Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mabureau
mabureau - 12-12-2011 14:05:26
Geldzaken & Recht

Begrafenis

Kwestie van goed oriënteren en vergelijken; weten wat u wilt en waarom u het wilt.

wilt u alleen de box 3 belasting over deze € 7.000 bespareren ? realiseert u zich dan hoeveel dit is ? of wilt u zekerheid dat u het niet op een zwak moment voor andere zaken kunt gebruiken ?

wilt u op voorhand uw begrafennis tot in detail regelen, of wilt u slechts de nabestaanden, het geld achterlaten op het te kunnen regelen en betalen ?

u kunt een levensverekering sluiten, met een eenmalige koopsom, welke alleen bij overlijden uitkeert. u heeft hier de keus of het geld wordt belegd in geld of effecten.
kiest u voor optimale zekerheid en laat u het geld, zonder koersrisico, in geld beleggen, dan kunt u een overzicht met de gegarandeerde kapitalen krijgen. daarbij wordt meestal een bonus vergoed, gebaseerd op de bedrijfswinst van de verzekeringmaatschappij.

u heeft in dit geval de zekerheid van een basis bedrag, maar weet nog niet of dit bedrag tzt toereikend zal zijn.

alternatief, afhankelijk van de leeftijd op het moment van storting, is reeds nu alles te regelen.
u verzekert in dit geval een vast pakket van diensten, waar een vastbedrag voor wordt betaald. het inflatie risico is voor rekekening van de uitvaartverzorger. uw nabestaanden krijgen de verzekerde diensten geleverd en geen geld.
wel kunt u een bedrag aan "onvoorzien" opnemen, waarover de nabestaanden (niet de uitvaartverzorger !!!) tzt kunnen beslissen.

als u in dit laatst geval diverse offertes vraagt, kunt u reeds nu de kosten exact vergelijken.
realiseert u zich echter dat het inflatie risico door de uitvaartverzorger moet worden ingeprijs. doet hij dit te laag, om een scherpe offerte te kunnen maken, dan kan goedkoop duurkoop zijn, als de uitvaartverzorger door de inflatie in financiele problemen komt.