Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

loreleigil
loreleigil - 24-12-2011 13:20:16
Geldzaken & Recht

Problemen met electricien, wat zijn onze rechten?

[quote=wendy v haandel schreef op zaterdag 24 dec 2011, 13:15]goede dag,

wij zijn een huis aan het bouwen en zitten met een probleem. hopelijk is er iemand hier die ons een beetje wegwijs kan geven.

omdat wij geen verstand hebben van electra en een kennis van ons wel hebben we afgesproken dat hij deze in ons huis mag komen leggen. wij betalen hem hier 15euro voor per uur.

omdat wij ook totaal geen verstand hebben van de kosten vroegen wij wat de electra in zijn geheel ging kosten. hij heeft hierop beantwoord dat dit incl matrialen en mansuren op nog géén 2000 euro uit zou komen. zijn werk was namelijk goedkoop, want alles wat hij ook over had kon hij zo terug declareren. wij vonden dit bedrag erg mee vallen, en hebben toen besloten nog trapverlichting erbij te kopen, omdat we dit heel erg graag wilde, maar eerst niet wisten of ons budget dit nog toe zou laten.

onze kennis is bij ons aan de slag gegaan, en de leidingen liggen in het huis. helaas is hij zijn baan kwijt geraakt en wilde hij de tot nu toe gemaakte kosten al bij zijn oude werkgever declareren en vroeg ons dit binnen 1 week te voldoen. echter toen wij de rekening gepresenteerd kregen schrokken we ons een hoedje, deze was namelijk 2500 euro.

toen we hem vroegen hoe hij aan zo'n hoog bedrag kwam, omdat het een tussenbedrag is, en de uiteindelijke kosten volgens hem incl mansuren niet boven de 2000 euro zou komen ging hij de dingen verdraaien.

-het was slechts een schatting, ik kan het nooit precies zeggen.
-ik heb nooit gezegt dat het inclusief mansuren is.
-ik heb gezegt dat het bij mijn werk duur is. etc. etc.

met hem in gesprek gaan had in eerste instantie geen zin, hij werd heel erg fel, waardoor we het telefoongesprek hebben moeten beëindigen. uiteindelijk hebben we met zijn allen rondom de tafel gezeten, hij kwam al meteen met excusus aan voor zijn gedrag.

we zijn in gesprek gegaan, en hebben wederom aangegeven erg geschrokken te zijn van de hoge kosten. hij blijft echter de verhalen verdraaien, en wij hebben niets op papier staan. uiteindelijk hebben we uitgerekend, en zouden we volgens de electriecien niet op 2000 euro max. uit komen, maar op ongeveer 5200 euro. nogal een verschil dus.

omdat het bedrag ons zo tegen valt en wij ook tegenslagen hebben gehad, hebben we aangegven dit niet in 1 keer te kunnen betalen. we spraken af dat wij dit bedrag in 4 x zouden mogen betalen.

echter 2 dagen later belt hij terug, in 4x betalen is niet mogelijk, zijn oude baas wil alles voor dit jaar binnen hebben. we hebben met de electricien afgesproken dat dat voor ons onmogelijk is, en dat we het dan in 2x betalen. deze maand de helft, volgende maand de andere helft, en de maand erop zijn gewerkte uren.

dit was prima, en zo sloten wij het telefoongesprek af.
echter een dag later worden wij opnieuw opgebeld door een boze electricien. hij heeft mijn vriend ernstig beledigt en gaf aan dat we het bedrag toch weer voor dit jaar moesten betalen. omdat hij niet voor reden vatbaar was heeft mijn vriend het telefoongesprek opnieuw beeindigt.


een dag later krijgen wij een factuur thuis van hem met daarop geschreven "volgens afspraak, voor 2012 te voldoen" indien dit niet het geval is, moeten wij ook de btw-kosten betalen, wat het bedrag nog eens flink verhoogt.

ik heb mijn electriecien wederom proberen te bellen om te vertellen dat dit niet volgens afspraak is, maar wederom gaat hij tekeer in de telefoon, dingen verdraaien, etc. etc.

ik zie de verdere samenwerking erg somber in. wat zijn mijn rechten hierin?dit riekt als een 'overeenkomst' met een beunhaas die zwart bijklust. u heeft geen enkele rechten. sterker nog, u bent in overtreding door iemand zwart in te huren!