Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
masjam - 11-01-2012 17:31:22
Geldzaken & Recht

Kennen jullie prom public relations online marketing?

Dag allen,

op 3 november 2011 kreeg ik mijn eerste rekening van benelux internet & marketing service, wat ze later veranderd hebben in prom. beide hebben als website de telefaxgids maar hebben verschillende telefoonnummers en kvk-nummers. bij bi&ms stond onderaan de factuur een adres vermeld: st. jansstraat 19, 9977 rt, kloosterburen. na de eerste factuur heb ik een tweede factuur ontvangen, vervolgens een herinnering, een eerste aanmaning en op 11-1-2012 een laatste herinnering. hierin staat dat bij het uitblijven van een betaling zij genoodzaakt zijn de vordering ter incasso uit handen te geven aan dilectus incasso te zwolle. wanneer ik dit bureau opzoek kom ik uit bij een postbus in groningen en dilectus.nl. op deze site staat het volgende telefoonnummer: 084 0037534, het telefoonnummer van prom is 084 0037010 en van bi&ms 084 0036247. allen 084-nummer waar (zonder te vermelden) een hoger tarief voor wordt betaald. er bestaat ook een bedrijf dilectus in zwolle met het adres hortensiaweg 179, 8013ad, zwolle, dit bedrijf heeft echter geen telefoonnummer in zowel telefoonboek.nl en detelefoongids&goudengids.
is het nog te begrijpen? blijkbaar heeft men daadwerkelijk een aantal bedrijfjes opgestart vanwaaruit mensen net zolang worden gemanipuleerd tot ze betalen uit angst voor erger.
tijdens een telefoongesprek met een medewerker kreeg ik een discussie over het zogenaamde contract. omdat ik zeker wist dat ik geen toezegging heb gedaan over een betaalde vermelding maar wellicht wel ingegaan ben op een gratis vermelding ontstond hierover een discussie. ik heb gevraagd om een bewijs maar het enige wat zij kon doen voor me was mijn vermelding verwijderen en 'nogmaals' een opzeg-formulier toezenden zodat het contract niet verlengd zou worden. met ondertekening geef je dan als het ware aan dat er wél een contract is geweest (wat daarna niet verlengd wordt). omdat je 'vergeten' bent voortijdig op te zeggen hoef je alleen voor het eerste half jaar te betalen. aangezien ik nergens zwart op wit heb staan dat ik een contract had en telefonisch alleen voor een gratis vermelding (en contract) kan hebben toegezegd lijkt het mij niet rechtsgeldig toch het bedrag te innen. ik heb een aantal keren gebeld met het dringend verzoek mij terug te bellen, ze reageren niet. het lijkt mij dat het valt onder oplichting. het nare is dat niemand enig idee heeft wat voor mensen hier achter zitten en ook niet hoeveel. zouden ze zo ver gaan dat er daadwerkelijk iemand aan de deur komt om alsnog geld te eisen?
ik ga ook naar info@bertvisserfotografie.nl mailen, hij gaf in één van de voorgaande berichten aan te willen verzamelen/bundelen. hopelijk wordt het opgepikt en deze fraudeurs dit soort praktijken onmogelijk gemaakt.


m. van der meer