Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-01-2012 22:07:15
Huishouden & Energie

Kun je vogels leren minder kabaal te maken?

Snah schreef op woensdag 11 jan 2012, 19:18: hallo mickie

kan het zijn dat het geen koppeltje is ?

nog een optie is de vogels ruilen bij de kweker of dierenwinkel waar ze gekocht zijn voor wat stillere vogels

ik lees ook dat jij ermee wil broeden , de vogels mogen dan niet verwant zijn aan elkaar en een koppeltje uit één dierenwinkel is meestal wel verwant , dezelfde ouders .


ik heb de vogels van een kweker in de buurt, daar heb ik al jaren een goed contact mee. dat de vogels niet verwant mogen zijn weet ik, in de loop der jaren heb ik wel wat geleerd van de kweker.
ik wil er niet persé mee broeden, maar ik had eerst 2 vrouwtjes en dat ging niet samen, het ene vrouwtje had ik dus al samen met een ander mannetje dat helaas is overleden. ik wilde haar een ander maatje geven maar dat lukte niet. nu is ze naar mensen die een koppeltje hadden waarvan het vrouwtje was overleden, en nu heeft ze het goed, ze heeft zelfs al eitjes gelegd. dit is zeker weten een mannetje en een vrouwtje, tussen die twee gaat het ook best wel goed, alleen dus niet tussen de vogels en ons, vanwege het gekwetter. ze zitten op dit moment in hun nachthokje en vooral het mannetje blijft aan de gang met kwetteren. ruilen is lastig, de kweker is al ouder en maakt liever geen vogeltjes meer tam. nu is dat nog niet zo'n probleem want ik heb deze 2 ook gekregen toen ze 4 weken waren, ik heb ze zelf grootgebracht. maar je ziet aan vogeltjes vaak niet of t mannetjes of vrouwtjes zijn, en al zéker niet als ze nog zo jong zijn; van het mannetje wat ik nu heb wisten ze t wel zeker, t vrouwtje vermoedden we zelf al maar heb ik laten testen om zeker te zijn. oudere vogeltjes, waarvan je het geslacht dus iets zekerder kunt bepalen, hebben ze niet, ze gaan allemaal weg als ze een week of 8 oud en zelfstandig zijn. dus dan blijf je proberen. nee, als dit niet gaat lukken denk ik er hard over om ze terug te geven en er geen meer te nemen, hoe jammer ik t ook vind, want ik denk nog steeds terug aan ons vorige koppeltje en hoopte weer zoiets te krijgen. ook het krijgen van jonkies van vogeltjes vind ik heel erg leuk om te zien, en om ze tam te maken.dus ik vind t toch een lastige keuze.