Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-01-2012 12:34:21
Huishouden & Energie

Kun je vogels leren minder kabaal te maken?

Brainless schreef op donderdag 12 jan 2012, 15:26: ts;
agaporniden hebben niet de intelligentie van een 4 jarige maar van een 2 jarige.
daarnaast wordt op (bijna?) elke site vermeldt dat op nummer 1 van nadelen staat: kunnen zeer lawaaierig zijn.

op volwassen leeftijd kun je ze niet meer verplichten om samen in een nachthok(je) te zitten. wel als dit een ruime donkere ruimte is, maar een wat kleiner hok(je) is niet geschikt. dit omdat alleen volwassen paartjes samen overnachten in een nestkast.

ik heb nu al vanaf 2002 ongeveer dwergpapegaaitjes, en ik verzeker je dat ze allemaal in een nachthokje overnacht hebben, elke nacht. uiteraard zet ik er dan geen 2 in één hokje, sinds ik er 2 tegelijk heb overnachten ze elk in hun eigen hokje, en als ze gaan broeden kruipen ze vanzef in het broedblok wat aan de kooi hangt.
maar ik heb ze nu apart gezet, sinds gistermiddag, ze lijken wat rustiger te worden maar het is nog te vroeg om te zeggen: dit is de oplossing.