Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vladja
vladja - 22-01-2012 15:36:26
Geldzaken & Recht

Prepensioen en tijdelijk ouderdomspensioen

Prepensioen, vut of hoe ze het beestje ook noemen, is een loon vervangende uitkering en heeft niets te maken met het echte pensioen. het echte pensioen gaat in op het moment dat de 65-jrige leeftijd bereikt is.

als je ex nu nog gewoon loon ving of een ww-uitkering had of in de wao zat dan had je ook geen recht op een deel daarvan. datzelfde geldt voor prepensioen (of welk naampje ze eraan geven). dat een deel van het woord "pensioen" is, geeft je geen enkel recht.

het verbaast me dat jouw advocaat hierover een kort geding wil aanspannen of zij/hij heeft het niet goed begrepen. vraag eens aan je advocaat of je recht zou hebben op een deel van de vut (gebruik dat woord), want dat is precies hetzelfde als prepensioen.

en vraag eens hoeveel het aanspannen van een kort geding kost (advocaatkosten, griffierechten etc.). die kosten komen voor jouw rekening en daar zie je geen cent van terug. weggegooid geld.

wanneer is de scheiding ingeschreven? heeft er pensioenverevening plaatsgevonden met bericht aan het pensioenfonds binnen 2 jaar na de scheiding?

vladja