Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-01-2012 11:04:47
Geldzaken & Recht

Dreigende om woning uitgezet te worden

Medehuurderschap is terecht afgewezen. daar gelden strenge eisen voor om te voorkomen dat mensen gauw de huur overnemen (via medehuurderschap) van iemand, die vertrekt en zo voordringen op de wachtlijst van woningzoekenden.

voordat de uiterst begrijpelijk zin van vrouwe elske: en stilzwijgend stilzit gedurende een zekere periode kan worden afgeserveerd met rechtsverwerking of stilzwijgende goedkeuring van de aanvraag., ook maar gebruikt zou kunnen worden, moet iets anders duidelijk zijn. namelijk wat er letterlijk in het verzoek tot huurovername staat:

- mijn moeder is van plan te vertrekken/emigreren en dan wil ik de huur overnemen, of
- mijn moeder is vertrokken/ge-emigreerd en ik wil nu de huur voortzetten/overnemen.

ik verwacht dat de eerste variant gebruikt is. immers als je zegt dat moeder vertrokken is, word je er gelijk uitgezet, want medehuurderschap is al afgewezen.

in het eerste geval hoeft de woningbouwvereniging niet te reageren. als ze op alle plannetjes die ze toegestuurd krijgen een antwoord moeten geven, kunnen ze nog wel wat personeel aannemen. ze wachten terecht af tot ze een echt verzoek binnen krijgen (zoals de vraag om medehuurderschap). niet reageren op een plan geeft geen stilzwijgende toestemming.

vrouwe elske: het maakt geen bal uit wie de huur voor een bepaalde woning betaalt of van welke bankrekening de huur afkomstig is. daar kan geen enkel recht aan ontleend worden. er zijn bewindvoerders, ouders, curatoren, (hulpverlenende) instellingen etc. die de huur van een woning betalen. het enige dat telt is dat de huur op tijd betaald wordt en dat de personen, die in de woning verblijven, de rechtmatige huurders zijn.

jamal.

door je brieven (medehuurderschap en zou ik de huur kunnen overnemen als ze weggaat) is de aandacht op deze woning gevestigd. regelmatig wordt door woningbouwverenigingen gecontroleerd op onderhuur/illegale bewoning.

wat meer voor de hand ligt, is dat iemand de woningbouwvereniging gewoon verteld heeft, dat jij deze woning "overgenomen" hebt van je moeder en zo voorgedrongen bent op de wachtlijst van woningzoekenden.

hoe dan ook, je hebt geen poot om op te staan om in deze woning te mogen blijven wonen. als je niet vrijwillig vertrekt op verzoek van de woningbouwvereniging kunnen zo zonder enig probleem ontruiming via de rechter krijgen. alleen loop je dan wel het risico, dat ze de rechter zullen vragen om de kosten van de rechtszaak (kan oplopen naar zo'n € 500,-- nu en meer als de griffierechten verhoogd worden) ook voor jouw rekening te laten komen. met zo'n uitspraak over de kosten kan er loonbeslag worden gelegd om de kosten te innen.

vladja