Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-01-2012 11:41:49
Geldzaken & Recht

Dreigende om woning uitgezet te worden

Jamal85 je zegt dat de woning nu nog steeds op naam van je moeder staat, dan kan ook zij in de toekomst problemen krijgen als zij zich niet uitschrijft omdat de overheid strenger gaat controleren en in 2013 gaat beboeten las men geëmigreerd is maar zich niet heeft uitgeschreven. in het bevolkingsregister, worden de persoonsgegevens bijgehouden van iedereen die in een nederlandse gemeente woont. wie verwacht binnen twaalf maanden een periode van minstens acht maanden in het buitenland te verblijven, moet zich uitschrijven uit de gemeentelijke basis administratie zoals de burgerlijke stand tegenwoordig heet. jouw moeder is dus net als jij in overtreding omdat zij zich had moeten melden als emigrant.

juridisch heb je geen recht en wat vrouw eslke aandraagt namelijk het stilzwijgend toestaan gedurende twee jaar dat jij daar huurt is denk ik voor geen rechter steekhoudend genoeg, zelfs al heb je daar de bewijzen van. je geeft zelf al aan dat je vanaf het moment van vertrek op de hoogte was dat je op gegronde argumentatie geen toestemming hebt gekregen om je als medehuurder in te schrijven en je dus op naam van je moeder daar woonde terwijl je moeder niet heeft gemeld dat zij geëmigreerd is. zowel jij als je moeder hebben de wet overtreden en dat zal door geen rechter beloond worden door je de woning alsnog toe te wijzen.dat de woningbouwvereniging over het hoofd heeft gezien dat er en berichtje van jou is binnengekomen dat je moeder vertrokken was en jij daar nu woonde doet niet ter zake, het doet er voor de wet ook niet toe dat de woningbouwvereniging volgens jou en jouw zeggen dus had kunnen of moeten weten dat niet je moeder maar jij daar woonde, toen je moeder vertrok en jij in haar woning wilde blijven had je daar geen recht op en geen toestemming voor en dat wist je.

natuurlijk zit je nu met de handen in het haar en ik wens je vel sterkte en hoop dat je snel geschikte woonruimte vind maar aan de andere kant heb je 2 jaar kunnen wonen in naar ik aanneem een sociale huurwoning? terwijl je geen recht op die woning had en zou ik dat maar als hele vette mazzel beschouwen.

bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/wanneer-moet-ik-mij-in-de-gba-laten-inschrijven-en-uitschrijven.html">regels overheid in- en uitschrijven