Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-01-2012 14:26:02
Geldzaken & Recht

Dreigende om woning uitgezet te worden

Vrouwe elske en meester in de rechten,

mijns inziens is het toch mogelijk om de rechter te vragen de destijds negatieve beslissing van de corporatie te vernietigen.

de negatieve beslissing op het verzoek - wegens het niet verkrijgen van medehuurderschap - aanvechten bij de rechter. wat zegt de wet in burgerlijk wetboek nr. 7 hierover:

---------------------------------------------------------------------------------------------------
artikel 267, punt 3:

3. de rechter wijst de vordering bedoeld in lid 1 (verkrijgen medehuurderschap) slechts af:

a. indien de persoon bedoeld in lid 1 niet gedurende tenminste twee jaren in de woonruimte zijn hoofdverblijf heeft en met de huurder een duurzame gemeenschappelijke huishouding heeft;

b. indien, mede gelet op hetgeen is komen vast te staan omtrent de gemeenschappelijke huishouding en de tijdsduur daarvan, de vordering kennelijk slechts de strekking heeft de persoon bedoeld in lid 1 op korte termijn de positie van huurder te verschaffen;

c. indien de persoon bedoeld in lid 1 vanuit financieel oogpunt onvoldoende waarborg biedt voor een behoorlijke nakoming van de huur.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

jamal schrijft al dat de vordering is afgewezen o.a. op het niet duurzaam samen wonen.

en dan denk jij dat hij ook maar een schijntje kans heeft dat de rechter hem het medehuurderschap toekent? dat geloven ze zelfs niet in het sprookjesbos bij de efteling!

jamal kan wel vragen om het huurcontract over te nemen, maar dan zal eerst het lopende huurcontract be-eindigd moeten worden. er kunnen geen twee huurcontracten op hetzelfde huis uitgegeven worden door de woningbouwvereniging. en het lopende huurcontract kan alleen be-eindigd worden door 1 van de daaraan deelnemende partijen. of door moeder (of haar wettelijke vertegenwoordiger), of door de woningbouwvereniging en niet door een derde. dat huurcontract loopt gewoon door. vragen staat vrij, maar daar kan je geen enkel recht aan ontlenen.

zou leuk zijn als dat wel zo was. ik vraag om € 50.000,--, krijg in twee jaar geen antwoord, dan heb ik er recht op, want dat wordt aangemerkt als goedkeuring? en kan ik het opeisen via de rechter? wijs mij dat wetsartikel maar eens aan!

de woningbouwvereniging kan moeder niet verbieden om iemand bij haar te laten wonen: kind, vriend, vriendin, tante noem maar op. zolang het huis maar niet overbewoond raakt, er geen overlast gegeven wordt en netjes onderhoud wordt.

een volstrekt kansloos advies - juridische stappen ondernemen - geven .die bovendien ook nog eens een hoop centen kost, wat weggegooid geld is.

een meester in de rechten hoort beter te weten dan dit prutswerk.

vladja