Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-01-2012 21:23:30
Geldzaken & Recht

Dreigende om woning uitgezet te worden

Beste vraagsteller,
uw moeder heeft ten onrechte de huurwoning aangehouden, maar hebt u ook destijds schriftelijk kenbaar gemaakt aan de verhuurder dat u de woning wilde overnemen?
en heeft u pas na 2 jaar schriftelijk antwoord gehad?
als dat het geval is, en u komt in aanmerking voor een huisvestigingsvergunning of deze is is in uw geval niet van toepassing, dan staat u niet kansloos.( in verband met rechtsverwerking)
ook denk ik inderdaad dat het medehuurderschap destijds niet goed is onderbouwd, helaas moet een afwijzing binnen een bepaalde periode aan de rechter worden voorgelegd, deze periode is al voorbij. het is dus maar de vraag of er met terugwerkende kracht nog iets op dat punt geregeld kan worden.
een andere optie is een beroep doen op de redelijkheid en billijkheid zodat de verhuurder u iets meer tijd gunt om een andere woning te vinden.
deze laatste stap zou in de vorm van een onderbouwde brief aan de verhuurder kunnen worden verstuurd. kijk daarbij ook naar voor u in de huurovereenkomst, algemene en bijzondere bepalingen, en niet in de laatste plaats naar het beleid en afwijkingen daarvan die overeenkomen met uw situatie.
succes!
mr. m. martens-ferwerda