Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-01-2012 22:17:15
Geldzaken & Recht

Dreigende om woning uitgezet te worden

Even afgezien van al het gezeur en gekift over en weer, wil ik je toch aanraden om naar een andere woning uit te zien. je zegt dat je in een grote stad woont, dan zijn er ongetwijfeld anti-kraak voorzieningen. veelal zul je hier tijdelijk (soms zelfs enkele jaren; vaak minstens meerdere maanden) terecht kunnen zonder je inschrijvingstijd te verliezen.

bovendien is vijf jaar zelfs in een grote stad als amsterdam echt niet niks: je kunt er een prima woning voor huren, alleen niet één die aan al je eisen zal voldoen (bv. misschien een iets minder populaire buurt of iets kleiner dan je nu gewend bent). als je echter in nood zit en zo bang bent voor de eerste levensbehoefte van je kleine kindje, dan pak je alle kansen die je krijgt. ik zou je met vijf jaar wachttijd werkelijk in elke regio een grote kans op een woning durven te geven (op korte termijn), maar dan wel met het eisenpakket die bij de noodsituatie past.

praat dus eens met een wbv met deze informatie, en leg uit dat je op korte termijn met vijf jaar wachttijd een woning zoekt. heb van dichtbij meegemaakt dat er dan vaak goed naar geluisterd wordt, en ook al zul je echt geen voorrang krijgen, ze (de wbv) is echt bereidt om met je mee te denken.