Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-01-2012 12:15:03
Geldzaken & Recht

Dreigende om woning uitgezet te worden

Vrouwe elske als afgestudeerd meester in de rechten,

wil toch niet serieus beweren dat zoon het recht heeft om - zonder dat hij de wettelijke vertegenwoordiger van moeder is bij volmacht of onder curatele stelling - om door moeder aangegane contracten/overeenkomsten/afspraken etc. op te zeggen / te wijzigen / aan te gaan?

dus morgen kan een zuster/oom/derde/buurman bij de woningbouw jouw huurcontract be-eindigen, jouw telefoonabonnement wijzigen, je overzetten naar aan andere nutsleverancier etc. gewoon als die persoon daar binnen loopt of een briefje schrijft zonder enig bewijs dat hij daartoe gemachtigd is.

dan denk ik dat jij daar overmorgen op stoep staat met de wetboeken onder je arm en vraagt of ze van de pot gerukt zijn.

dat is wat jij beweert. de woningbouwvereniging had - volgens jou - op de mededeling van zoon, dat zijn moeder weg zou gaan, moeten reageren alsof moeder zelf de huur opgezegd heeft en in actie moeten komen. en omdat ze niet op die mededeling gereageerd hebben gedurende twee jaar zou zoon misschien rechten hebben kunnen krijgen.

toch nog eens het wetboek over verbintenissen nalezen. en als je toch de wetboeken pakt, graag ook nog de wettelijke onderbouwing van de door jou aangeraden recht: doorbreking van het woonrecht van een gezin. want dat recht, dat volgens jou bestaat, kan ik nergens vinden.

vladja